ingyenes webstatisztika

Deviza – Alig mozgott reggelre a forint

Alig mozgott csütörtök reggelre virradóan a forint a legfontosabb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi piacon.Az eurót 294,53 forinton jegyezték csütörtök reggel nem sokkal hét óra után a szerda késő esti 294,46 forintot követően.

Az eurót 294,53 forinton jegyezték csütörtök reggel nem sokkal hét óra után a szerda késő esti 294,46 forintot követően.

Az amerikai dollár 217,73 forint volt, alig alacsonyabb a szerda esti 217,76 forintnál.
Az euró dollárjegyzése is alig változott éjjel: 1,3528 dolláron jegyezték reggel az európai közös fizetőeszközt az esti 1,3523 dollár után.
A svájci frank 239,14 forint volt az esti 239,22 forint után.
A japán jent 2,3257 forinton jegyezték reggel, szinte azonos szinten az esti 2,3255 forinttal.
A régiós devizák közül a cseh korona alig mozgott, a lengyel zloty kissé erősödött az euróval szemben. Az eurót 4,1759 zlotyn, illetve 25,357 koronán jegyezték csütörtök reggel.
A közép-kelet-európai devizákat csütörtökön a két szerdai (lengyel, illetve cseh) kamatdöntés utózöngéi mozgathatják, illetve Magyarországon a forint kereskedését számos adatközlés befolyásolhatja. Reggel előzetes ipari termelési adatok, késő délelőtt a kéthetente megtartott kötvényaukció eredményei, délután pedig az államháztartás januári előzetes mérlegének közlése hathat a forintpiacra.
A tágabb nemzetközi piacokon az euróövezeti befektetők vélhetően kivárnak az Európai Központi Bank délutáni kamatdöntő üléséig, ahol minden bizonnyal nem változik a 0,75 százalékos euróövezeti kamatszint, de Mario Draghi elnök szokásos sajtótájékoztatóján értékelni fogja a térség gazdasági és pénzügyi kilátásait.
Az Egyesült Királyságban a fontpiacot nemcsak a kora délutáni kamatdöntés befolyásolhatja, hanem a Bank of England jegybank élére jelölt, jelenleg a kanadai jegybankelnök szerepét betöltő Mark Carney parlamenti meghallgatása is. David Cameron miniszterelnök november végén nevezte meg jelöltjét a brit jegybank júniusban megüresedő elnöki tisztségének betöltésére.

640x40_feher
Scroll To Top