ingyenes webstatisztika

Csökkent az EU-ban az építőipari termelés

Az euróövezetben és az Európai Unióban is csökkent szezonálisan kiigazítva az építőipari termelés novemberben havi és éves szinten – közölte az Eurostat a nem végleges adatok alapján pénteken.

Az EU statisztikai hivatalának adatai szerint tavaly novemberben havi szinten az euróövezetben 0,6 százalékkal, az Európai Unióban 1,1 százalékkal zsugorodott az építőipari termelés. Éves összevetésben az euróövezetben 1,7 százalékos, az EU egészében 1,6 százalékos csökkenést regisztráltak.
Az adatot szolgáltató 28 tagállam közül hétben csökkent, nyolcban nőtt a novemberi építőipari termelés havi szinten. A legnagyobb mértékű növekedést Szlovéniában (+9,6 százalék), Lengyelországban (+3,9 százalék) és Magyarországon (+3 százalék) regisztrálták októberhez képest. A legnagyobb csökkenés Csehországban volt, 5,6 százalékos.
Éves összehasonlításban kilenc országban csökkent, ötben nőtt, Németországban stagnált az építőipari termelés novemberben. A legnagyobb bővülés Szlovéniában (+30,7 százalék) és Magyarországon (+18,9 százalék) volt, a legnagyobb visszaesés Portugáliában volt 13 százalékkal.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top