ingyenes webstatisztika

Csaknem 7 milliárd forintos árbevétellel zárta az OTT-ONE Nyrt. az első fél évet

Működésének eddigi legmagasabb árbevételét, csaknem 7 milliárd forintot ért el az idei első fél évben az OTT-ONE Nyrt., ez közel 5,5 milliárd forinttal haladja meg a tavalyi év azonos időszakának értékét – közölte a társaság szerdán, a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) közzétett üzleti jelentésének adatait értékelve.

A tájékoztatás szerint az árbevétel növekedésének 70 százalékát az egészségügyi termékek értékesítése tette ki.
A közlemény idézi az OTT-ONE Nyrt. vezérigazgatóját, Májer Bálintot, aki azt mondta: a cég jól alkalmazkodott a megváltozott körülményekhez. A végrehajtott nagymértékű profiltisztítás negatívan befolyásolta egyes féléves számaikat, de hosszú távon egyértelműen segíteni fogja a növekedést.
A jelentés alapján a társaság kamatok, adók és értékcsökkenési leírás előtti eredménye (EBITDA) az első fél évben 123 millió forint volt, 22 százalékkal kevesebb a tavalyi első félévinél.
Az adózott eredmény 23,5 millió forint veszteséget mutatott a félév végén, szemben az előző év első fél évében elért csaknem 74 millió forintos nyereséggel.
A koronavírus-járvány tavaszi hulláma alatt a társaság 800 lélegeztetőgép, valamint egyéb egészségügyi felszerelés értékesítéséről írt alá megállapodást két állami szereplővel, a Külgazdasági és Külügyminisztériummal (KKM), valamint az Állami Egészségügyi Ellátó Központtal, összesen több mint 12,4 milliárd forint értékben – áll a közleményben.
A KKM megrendelésére legyártott lélegeztetőgépeket és felszereléseket leszállították, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ által megrendelt eszközök esetében a megrendelés az év második felében fog teljesülni, ez további 7,7 milliárd forinttal növeli majd az OTT-ONE idei árbevételét – jelezte a vállalat.

A közleményben kiemelték a társaság mesterséges intelligencián alapuló kutatás-fejlesztési projektjét, amelynek összköltsége több mint 662 millió forint.
Egyes üzletágakban megnőtt a megkeresések száma, részben a koronavírus-járvány miatt kialakult új gyakorlatok – például a távoli munkavégzés – miatt. Az idén márciusban például egy több mint 400 ezer eurós megrendelést teljesítve, Horvátországban értékesítette az OTT-ONE a saját fejlesztésű online oktatási platformját, amely az internetes távoktatás lehetőségét kínálja – tájékoztatott a társaság.
A közlemény szerint az OTT-ONE Nyrt. a jövőben továbbra is elsősorban innovatív piaci megoldásokat és termékeket fejleszt az IT security, a biztonságtechnika, valamint a streaming, a mesterséges intelligencia megoldások és egyedi szoftverek területén. Tevékenységeik a tervek szerint kiegészülnek különböző egészségügyi termékek kereskedelmével és egészségügyi termékekhez kapcsolódó szolgáltatások nyújtásával.
Az OTT-ONE Nyrt. részvényeivel a BÉT standard kategóriájában kereskednek, a papír szerdán 161,6 forinton zárt. Az elmúlt egy évben a részvények legmagasabb árfolyama 275 forint, a legalacsonyabb 89 forint volt.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top