ingyenes webstatisztika
Home / _További hírek / Brüsszeli merényletek – A terroristák az európai értékeket vették célba
Legfrissebb hírek Magyarországról angol nyelvű portálokról: NewsPortal.hu

Brüsszeli merényletek – A terroristák az európai értékeket vették célba

A terroristák az európai értékeket vették célba – jelentette ki Thorbjorn Jagland, az Európa Tanács főtitkára a Brüsszelben elkövetett merényleteket követően tartott sajtótájékoztatóján kedden.

Hozzátette: a terrorizmus ellen folytatott küzdelemben egységesnek kell maradnia az emberi jogokon és a jogállamiságon nyugvó Európának.
Első számú célként a radikalizmus megelőzését kell szorgalmazni, amely leginkább az oktatáson keresztül valósulhat meg a befogadó társadalmakban – tette hozzá.
Daniel Mitov bolgár külügyminiszter, az Európa Tanács miniszteri bizottságának elnöke nyilatkozatában együttérzését fejezte ki a belga néppel és az ország vezetőivel.
Kijelentette: a brüsszeli merényletek a demokrácia ellen elkövetett támadások voltak, hasonlóan azokhoz, amelyek a közelmúltban az Európa Tanács más tagországait sújtották.
Továbbra is határozott elszántságra van szükség a terrorizmus minden formája elleni küzdelemben a kontinenst egyesítő értékek és elvek teljes tiszteletben tartása mellett – tette hozzá.
Az Európa Tanács az emberi jogok érvényesülését és a demokratikus intézményrendszer működését felügyelő, strasbourgi székhelyű nemzetközi szervezet, melynek Magyarország is tagja.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top

[contact-form-7 id=”55816″ title=”ContactForm_WithTel”]

×