ingyenes webstatisztika

Bónuszjövedelmeik nélkül is jól keresnek a BNP Paribas vezetői

A BNP Paribas francia nagybank több vezetőjének csökkentette bónuszfizetését is, miután 2014 nyarán 8,9 milliárd dolláros bírságot fizetett a bank amerikai szankciós rendelkezések megsértéséért, de a Financial Times napilap írása szerint még így is többszázezer eurós fizetést kaptak tavaly a vezető bankárok.

Jean-Laurent Bonnafé vezérigazgató éves bónuszát harmadával csökkentették, a következő években is kevesebb pénzügyi ösztönzőre számíthat, és egy 883 ezer eurós részvénypakettről is le kellett mondania. A vezérigazgató összesen 1,87 millió eurótól esett el, de így is 2,4 millió eurós jövedelme volt.
Bonnafé elődje Baudouin Prot korábbi elnök-vezérigazgató a tavalyi évre csak az alapfizetését kapta meg, összes opciós juttatását törölték. A banki tisztviselőnek így is 780 ezer euróval gyarapodott a vagyona.
Jean Lemierre, aki Baudouin Protot váltotta decemberben, mint a BNP elnöke, önként egyezett bele, hogy nem kap bónuszjuttattatásokat. Alapfizetése a Financial Times cikke szerint évi 950 ezer euró.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top