Home / _Címlap / Bezárták a Shanghai Composite kereskedését, hazamentek a befektetők

Bezárták a Shanghai Composite kereskedését, hazamentek a befektetők

Nem indult jól az év az ázsiai piacokon: az új piaci szabályozásnak megfelelően a Shanghai Composite kereskedését bezárták, miután a veszteségek elérték a 7%-ot, a többi vezető távol-keleti index is jelentős eséssel kezdte 2016-ot – Kiss Mónika, Equilor.

Az év első kereskedési napja negatív hangulatban indulhat, miután a kínai felügyelet felfüggesztette a kereskedést a részvény-, a határidős és az opciós piacokon egyaránt. A kínai CSI 300 index 7%-ot esett, amely a hajnalban megjelent makroadatnak volt betudható.

shanghai_stockAz új szabályzás értelmében ha a CSI 300 5%-ot esik, akkor 15 percre függesztik fel a kereskedést, majd ha az újranyitást követően ismét gyengül a mutató és eléri a mínusz 7%-ot, akkor egész napra bezárják a börzét.

Pénteken a kínai statisztikai hivatal közzétette a decemberi feldolgozóipari beszerzési menedzser-indexet, mely enyhe negatív meglepetést okozott. A novemberi 49,6 pontos érték után a várakozások 49,8 pontról szóltak, azonban ezt nem érte el, 49,7 ponton állt.

Ma hajnalban a Caixin által számított feldolgozóipari BMI-t is megismerhettük, mely a novemberi 48,6 pontos érték után 48,2 ponton állt decemberben, ez szintén alulmúlta a 48,9 pontos konszenzust.

A Richter ma reggel bejelentette, hogy az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) befogadta Richter által benyújtott bioszimiláris teriparatide törzskönyvezési kérelmét, amelynek referencia terméke az Eli Lilly cég Forteo márkanevű készítménye. Az érvényben lévő licenc megállapodások értelmében a bioszimiláris teriparatide piaci bevezetését a földrajzi Európa területén a Richter és a STADA saját márkaneve alatt tervezi, az originális termék szabadalmi védettségének lejáratát követően. A bioszimiláris termékek a Richter portfoliójának harmadik legfontosabb elemét képezik, a Vraylar és az Esmya mellett. Bár ennek a hírnek nincs közvetlen bevételi hatása, a nyitásban támogathatja a Richter kurzusát az egyébként pesszimista európai hangulatban.


Forrás: GazdaságTV.hu

640x40_feher
Scroll To Top

 
Amennyiben szeretne részletesebb tájékoztatást kapni,
kérjük töltse ki az alábbi adatlapot.
Adatait bizalmasan kezeljük.

Név

Email cím

Telefonszám

 

×