ingyenes webstatisztika

Bevezethető a férfiak 40 év munka utáni nyugdíjlehetősége

A Jobbik bevezethetőnek tartja, hogy a férfiak 40 év munkaviszony után nyugdíjba menjenek.

Sneider Tamás, az ellenzéki párt alelnöke hétfői budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: a kormány sem vonja kétségbe, hogy vannak olyan szakmák, ahol bizonyos kor felett lehetetlen teljesíteni, azonban mégsem lép semmit. Szóvá tette azt is, hogy a nők munkaviszonyába beleszámít a gyesen, gyeden töltött időszak, míg a gyermekükkel otthon maradó férfiak nem kapják meg ugyanezt a lehetőséget.
A jobbikos politikus számításai szerint a férfiak korkedvezményes nyugdíjazása 160 milliárd forint kiadást jelentene a költségvetésnek. Az intézkedést fokozatosan, négy éven keresztül valósítanák meg, s az első évben 35-40 milliárd forintos költséggel számolnak. Erre a szociális hozzájárulási adó bevételtöbblete fedezetet adna – mondta, hozzátéve: egy felmérés szerint a rendszer átalakítását a társadalom 76 százaléka támogatja.
A parlament a Jobbik kezdeményezésére kedden tart vitát a témában.
A Jobbik alelnökét kérdezték arról az ásotthalmi rendeletről, amely megtiltja egyebek mellett a mecset- és minaretépítést, a müezzin működését és minden olyan propagandát, ami nem a férfi és nő kapcsolatán alapuló házasságot jeleníti meg. Azt felelte: az ügy megítélése eltérő a párton belül, arról nem volt előzetes egyeztetés. Ő jelzésértékűnek tartja a szabályozást, egyfajta felkiáltójelnek arra, hogy milyen veszély fenyegeti a kontinenst – mondta, hozzátéve: nem árt ilyeneket küldeni Nyugat-Európa és mások számára.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top