ingyenes webstatisztika

Beérkeztek a bányászati koncessziós pályázatok

Összesen hat bányászati koncessziós pályázat érkezett, amelyeket a tervek szerint a benyújtástól számított kilencven napon belül elbírálnak – tájékoztatta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM), illetve a Magyar Bányászati és Földtani Hivatal közös közleményben hétfőn az MTI-t.

A tájékoztatás szerint a nemzeti fejlesztési miniszter bányászati területekre vonatkozó koncessziós felhívásai négy szénhidrogén kutatási – szegedi medence délkeleti és nyugati, Battonya-Pusztaföldvár északi és déli – területre, valamint három geotermikus energia kutatási területre – Ferencszállás, Kecskemét, Jászberény – jelentek meg ez év augusztusában.
A kiírásokra a kijelölt napon, november 15-én beérkezett, négy területre irányuló összesen hat pályázat mindegyike formailag érvényesnek minősült.
Az érvényes pályázatok értékelését a nemzeti fejlesztési miniszter által létrehozott minősítő bizottság végzi. A koncesszió megadásáról a bizottság javaslata alapján a tárca vezetője dönt.
A minősítő bizottság munkájának zavartalansága és a versenysemlegesség biztosítása érdekében a koncessziós pályázatban érintetteknek a beérkezett ajánlatokról és elbírálásukról készülő emlékeztető nyilvánosságra hozataláig nem áll módjukban további információt közölni – áll a közleményben.
A befektetői érdeklődés és a résztvevőktől érkezett visszajelzések is igazolták a fejlesztési minisztérium véleményét, amely szerint a bányászati koncessziós rendszer összhangban áll a nemzetközi iparági gyakorlattal. A tárca a jelenlegi pályázatok tapasztalatainak összegzését, a feltételrendszer és eljárásrend “finomhangolását” követően új kiírások megjelentetését tervezi – közölte az NFM.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top