ingyenes webstatisztika

Bankkártya terminál: 4 egyszerű lépés a kereséstől a beszerzésig

Jövőre a bankkártya terminál használata is kötelezővé válik minden online pénztárgépet működtető boltban. A bankkártyás fizetés biztosítását nem csak a törvény írja elő, a vásárlók egyre nagyobb hányada is előnyben részesíti azt a készpénzzel szemben. Cikkünkben bemutatjuk, mik az igénylés legfontosabb lépései és mit kell tudni még a terminálokról és azok szolgáltatóiról megrendelés előtt.

 

 1. lépés: A lényeges információk beszerzése

Első lépésként meg kell találni azon szolgáltatókat, akik egyáltalán tudnak POS terminált telepíteni az adott boltba, üzletbe. Legtöbbünknek az első gondolata, hogy megkérdezi ismerőseit vagy a szomszédos boltok tulajdonosait, hogy ők milyen eszközt használnak és mennyire elégedettek vele.

Ezzel sok gyakorlati információhoz hozzá lehet jutni, azonban pontosat csakis a szolgáltatók tudnak adni a működésről, a fenntartás költségeiről és az egyes vállalkozásoknak járó egyedi kedvezményekről.

Tehát mindenképpen ajánlott felkeresni az egyes szolgáltatók honlapjait, átolvasni az ott feltüntetett információkat és lehetőségeket. Érdemes elolvasni az ÁSZF-et is, hiszen a legtöbb információ abban található.

Ezzel megkönnyítjük magunknak a szolgáltatások összehasonlítását és egyszerűbb lesz kiválasztani a megfelelőt.

Az összehasonlítás legfontosabb szempontjai lehetnek például:

 • hogy van-e fix havi bérleti díj,
 • hogy a telepítésért kell-e fizetni,
 • hogy mekkora tranzakciós költséget számolnak fel, vagy,
 • hogy van-e bármilyen minimum forgalom, amit el kell érni ahhoz, hogy üzemeltethessük a bankkártya terminált.

 

 1. lépés: Az ajánlatkérés

A begyűjtött információk alapján szimpatikus szolgáltatók honlapjain lehet kérni árajánlatot, vagy visszahívást. Általánosságban elmondható, hogy a banki szolgáltatók szinte kizárólag írásban tudnak felvilágosítást adni az áraikról, amihez a cégről több, akár érzékeny információt is biztosítani kell számukra. A független szolgáltatók legtöbbje telefonon is tud információt adni, így egyszerűbb, gyorsabb és az egyéni igényeknek jobban megfelelő árajánlatot kaphatunk.

Részben árnyalja a képet, hogy Magyarországon nem csak magyar szolgáltatók ajánlataiból választhatunk. A külföldi szolgáltatók azonban nem minden esetben rendelkeznek magyar nyelvű ügyfélszolgálattal, ami adott esetben a hibabejelentést, vagy az üzemeltetési kérdések megválaszolását is hátráltathatják. Így érdemes lehet előnyben részesíteni a magyar szolgáltatókat, mint például a Fizetési Pontot, a külföldiekkel szemben.

Ajánlott minél több árajánlatot begyűjteni és összehasonlítani őket nem csak a költségek, de az ügyfélkezelés, az értékesítők felkészültsége, és a terminál tudása alapján. A telefonbeszélgetések akár azt is előre vetíthetik, hogy a szolgáltató a későbbiekben mennyire segítőkész felmerülő kérdések esetén, és mennyire felkészült például egy esetleges meghibásodás kezelésére.

 

 1. lépés: A szerződéskötés

A legjobb szolgáltató kiválasztása után a következő lépés a szerződés megkötése. A szerződéskötés jelenleg a legtöbb esetben személyesen történik. Vannak szolgáltatók, akiknél hamarosan elérhető lesz az online szerződéskötés lehetősége is. A szerződést csak az írhatja alá, aki a céget jogilag képviseli. A szerződés megkötéséhez szükség van személyigazolványra és lakcímkártyára.

 

 1. lépés: A bankkártya terminál telepítése

A POS terminál telepítésére a különböző szolgáltatók különböző határidőket és feltételeket vállalnak.

Egyes szolgáltatók postán vagy futárral küldik el a terminált. Ebben az esetben a telepítés és beüzemelés az ügyfél feladata. Ilyenkor az adott futárszolgálat kézbesítési sebessége határozza meg, hogy mennyi idő a kiszállítás.

Más szolgáltatók, például a Fizetési Pont, 2-3 munkanapon belüli telepítést vállalnak. A személyes szerződéskötés esetén azonnal beüzemelik a terminált és megtanítják annak használatát is.

És vannak olyan szolgáltatók is, akiknél hetekig várhat az ügyfél a telepítésre.

Idén azonban figyelni kell a telepítés időpontjára, nehogy kicsússzon a vállalkozás a törvényi határidőből.

 

Mikortól kell elkezdeni fizetni a szerződéses összeget?

A bankkártya terminált a beüzemelést követően azonnal el is lehet kezdeni használni. A használat költségeit a szolgáltatók felé utólag kell fizetni.

A Fizetési Pont „Szerződj most, fizess csak januártól” akciójában a most POS terminált igénylőknek január 1-ig elengedik

 • az alapdíjat,
 • a hálózati kapcsolat díját,
 • a havi számlavezetési díjat, és
 • a fizetési kártya havidíját is.

Nem érdemes utolsó pillanatra hagyni a beszerzést: most még több szolgáltató, több típus és extra kedvezmények várják a vállalkozásokat. Egy jól megválasztott szolgáltató akciós ajánlata sok pénzt spórolhat a vállalkozás számára.

Az utolsó pillanatban, pánikszerűen beszerzett terminál sok esetben válik egy kompromisszumos, drága kényszermegoldássá.

 

Mi történik, ha meghibásodik a terminál?

Ahogy ezt már korábban írtuk, már az árajánlatkérés és a megfelelő szolgáltató kiválasztása során kiemelten fontos a telefonos ügyfélszolgálat. Hiszen legegyszerűbb dolgunk akkor van, ha olyan magyar szolgáltatót választottunk, aki rendelkezik telefonos elérhetőséggel, ahol kérdéseinket feltehetjük és az esetleges hibát jelenthetjük.

A terminálok meghibásodását a szolgáltatók nagyrészt távolról, a szoftver frissítésével tudják javítani.

Amennyiben ez nem megoldható, területi képviselőt küldenek az üzletbe, aki kicseréli a hibás készüléket egy újra. A Fizetési Pont esetében ez ugyanolyan gyorsan megtörténik, mint a telepítés.

Meghibásodás esetén is nehézségekbe ütközhetünk, ha a szolgáltatónak nincsen magyar hálózata, hiszen akkor a készüléket postán lehet visszaküldeni és hosszabb-rövidebb bevizsgálás után kaphatunk új eszközt.

 

Összefoglalva, a minden szempontból megfelelő szolgáltató kiválasztásával sok bosszúságtól kímélhetjük meg magunkat. Szem előtt kell tartani a telepítés gyorsaságát, az ügyfélszolgálat felkészültségét, a szerződéskötési folyamatot, az árat és az aktuális akciós ajánlatokat. Egy kis utánajárással minden vállalkozó megtalálhatja azt a szolgáltatót, aki hosszú évekig a legjobb szolgáltatást nyújtja neki a legkedvezőbb feltételek mellett.

 

https://fizetesipont.hu/szerzodj-terminalra-most-fizess-januartol

640x40_feher
Scroll To Top