ingyenes webstatisztika

Az uniós központú vállalatok Magyarországon több mint 430 ezer dolgozót foglalkoztatnak

Az Európai Unióban központtal rendelkező vállalatok Magyarországon 2011-ben több mint 430 000 dolgozót foglalkoztattak, és 4525 milliárd forint hozzáadott értéket állítottak elő – hangzott el azon a sajtótájékoztatón, amelyet az Európai Unió Magyarországi Kereskedelmi Kamaráinak elnöksége tartott csütörtökön Budapesten. Az összesített adatok lényegében nem változtak 2011 óta.

Takács János, a Magyarországi Svéd Kereskedelmi Testület elnöke, aki január elsejétől tölti be az Európai Unió Magyarországi Kereskedelmi Kamaráinak soros elnöki tisztét, elmondta: a cégek teljesítményéről szóló teljes, 2011-es összegzés szerint az EU-beli, Magyarországon működő társaságok 2011-ben 2109 milliárd forint éves bérköltséget fizettek ki. Beruházásaik összege abban az évben 1270 milliárd forintot tett ki – tette hozzá.
Az MTI kérdésére a soros elnök elmondta: ezek az összesített adatok lényegében nem változtak 2011 óta.
Takács János az elnöki posztot Paul Stolktól, a Holland-Magyar Kereskedelmi Kamara elnökétől vette át az idei év elején.
Takács János kifejtette: 2011-ben a külföldi tulajdonú vállalatok aránya a magyarországi vállalati szektorban 3,4 százalék volt, az uniós központú vállalatok aránya 2,4 százalékot ért el az akkori, mintegy 13 ezer nagyobb magyarországi vállalatból.
A kutatás és fejlesztési kiadásokra (K+F) az uniós központú vállalatok együttesen 106 milliárd forintot fordítottak abban az évben, és ezen a területen összesen 7500 alkalmazottat foglalkoztattak – fűzte hozzá.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top