ingyenes webstatisztika

Az MFB új forrásbevonás szervezésére adott megbízást

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) 2020. január végén megbízást adott a bécsi székhelyű Erste Group Bank AG-nak és a müncheni központú Bayerische Landesbanknak forrásbevonási műveletek megszervezésére, lebonyolítására – közölte az MFB csütörtökön az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a mandátum alapján 300 millió euró keretösszegben hajthatók végre német jog alatti egyedi hitelügyletek, azaz Schuldscheindarlehen (SSD) és Namensschuldverschreibung (NSV) típusú tranzakciók.
Az SSD a német jog szerinti, a német és az osztrák tőkepiacon használatos speciális finanszírozási forma, amely a kötvény és a hitel jellemzőit egyaránt mutatja. Az NSV 10 évnél hosszabb futamidejű forrásbevonás, amely nem hitelnek, hanem értékpapírnak minősül.

A megállapodás lehetőséget biztosít arra, hogy az MFB Zrt. új befektetői körtől rugalmasan, gyorsan hosszú futamidejű forrásokat vonjon be a fenti piacokról. A bank ezeket a folyamatosan bővülő finanszírozási tevékenységére használja fel – közölte a Magyar Fejlesztési Bank.
Az MFB 2020. évi tervei alapján – a tavalyi évhez hasonlóan idén is – intenzív forrásbevonási tevékenységet folytat. Ennek révén a piaci szereplőkkel együttműködve támogatni kívánja a magyar állam gazdaságpolitikai célkitűzéseinek megvalósítását – írja közleményében a Magyar Fejlesztési Bank.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top