ingyenes webstatisztika

Az idén kevesebb lehet az ingatlan adás-vételek száma a tavalyinál

A Duna House ingatlanforgalmazó becslése szerint az ingatlan adás-vételek száma az idén nem éri el a tavalyit, várhatóan 84-85 ezer ingatlan cserél gazdát a tavalyi  94 ezerre becsült értékesítést követően.

A Duna House havi Tranzakciósszám Becslésében (DH-TB) hétfőn azt közölte az MTI-vel, hogy az adás-vételek szempontjából az idén eddig a legerősebb  – és egyetlen 8 ezer fölött produkáló -, szeptemberi hónapot követően novemberben már második hónapja ismét csökkent az értékesítések száma. A 7003 tranzakció az előző havinál 9 százalékkal volt alacsonyabb, a tavaly azonos időszakit azonban csekély mértékben meghaladta. Az idén 84-85 ezer tranzakcióra számít a forgalmazó az első tizenegy havi 77 832 után.
A közlemény szerint a minden bizonnyal idei legerősebb – és egyetlen 8 ezer fölött produkáló – szeptembert követően októberben, és immár láthatóan novemberben is csökkent kissé az országos ingatlan adás-vételek darabszáma.
A közleményben kiemelik, hogy az idei összforgalom az első tizenegy hónapban mindössze fél százalékkal magasabb a 2011-es adatoknál, de akkor a végtörlesztési időszak indulásaként erős decemberrel zárt a szezon. Ilyen hatás azonban az idén nem várható.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top