ingyenes webstatisztika

Az FHB Jelzálogbank a szövetkezeti integráció tagjává vált

Az FHB Jelzálogbank Nyrt., valamint a többségi tulajdonában álló FHB Kereskedelmi Bank Zrt. a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezetének (SZHISZ) tagjává vált 2015. szeptember 23-án – közölte az FHB Jelzálogbank szerdán a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A közlemény emlékeztet, hogy az FHB Jelzálogbank a Magyar Takarék Befektetési és Vagyongazdálkodási Zrt.-ben történt tulajdonosi szerepvállalásával, valamint 2014 decemberében a Magyar Fejlesztési Bank Zrt., a Magyar Posta Zrt., az SZHISZ és a Takarékbank részvételével létrejött stratégiai szövetséghez történő csatlakozással kifejezte azon szándékát, hogy hozzájáruljon a Takarékbank és a szövetkezeti integráció céljainak megvalósításához a hitelezési aktivitás növelése, a pénzügyi szolgáltatások megújítása, a vidék pénzügyi infrastruktúrájának és kultúrájának fejlesztése terén.
A szövetkezeti integráció számára az FHB Jelzálogbank csatlakozása egyebek közt a 2015 júniusában elfogadott jelzáloghitel-finanszírozás megfelelési mutató (JMM) bevezetése szempontjából jelent előnyt. Ezáltal a szövetkezeti hitelintézetek számára elérhetővé válik a saját jelzálog-hitelintézet, amely lehetővé teszi a JMM szabályozásnak való megfelelést.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top