ingyenes webstatisztika
Home / Világgazdaság / Az Európai Bizottság meghosszabbítaná a pénzügyi eszközök piacairól szóló irányelv bevezetésének határidejét

Az Európai Bizottság meghosszabbítaná a pénzügyi eszközök piacairól szóló irányelv bevezetésének határidejét

Az Európai Bizottság javaslata szerint egy évvel meg kell hosszabbítani az átdolgozott pénzügyi eszközök piacairól szóló irányelv (MiFID II.) alkalmazásának határidejét – írta közleményében az uniós bizottság szerdán.

Az Európai Bizottság javaslata szerint engedélyezni kellene az illetékes nemzeti hatóságok és a piaci szereplők számára, hogy a MiFID II. alkalmazását a korábbi határidőhöz képest 2018. január 3-i határidővel teljesítsék.
A határidő meghosszabbítását az uniós bizottság azzal indokolta, hogy még nem áll készen a műszaki infrastruktúra a MiFID II. csomag hatékony működéséhez.
Ehhez arra volna szükség, hogy az illetékes nemzeti hatóságok és a piaci szereplők is rendelkezzenek a szükséges rendszerekkel, valamint a rendszer működtetéséhez az Európai Értékpapír-piaci Hatóság (ESMA) sem áll készen, amelynek nagyjából 300 kereskedési helyszínen hozzávetőlegesen 15 millió pénzügyi eszköz adatát kell összegyűjtenie.
Az ESMA tájékoztatása szerint a feltételek nem teljesülnek a korábban meghatározott határidőig.
Jonathan Hill, az Európai Bizottság pénzügyi stabilitásért felelős tagja szerint a jogbizonytalanság és a potenciális piaci zavar elkerülése érdekében indokolt a határidő meghosszabbítása.
A pénzügyi eszközök piacairól szóló irányelv célja, hogy a befektetési vállalkozások és a kereskedési helyek szabályozása által biztosítsa a verseny és a befektetők védelmét.
Az európai uniós jogszabály emellett ösztönözni kívánja a részvények határokon átnyúló kereskedelmét és a befektetési szolgáltatások nyújtását is. Arra késztetné a piacokat, hogy hatékonyabbá váljanak, csökkentsék a kibocsátók és a befektetők költségeit a tőkepiacra lépéskor, továbbá, hogy a részvények és a kötvények jóval nagyobb választékát kínálják fel a befektetők számára, lehetővé téve a nyereség-maximalizálást. Mindez nagyobb teret enged a befektetéseknek, ami gazdasági növekedést és új munkahelyeket eredményez – áll az indoklásban.(MTI)

640x40_feher
80x1000_feher
80x1000_feher
640x40_feher 640x40_feher

Leave a Reply

Your email address will not be published.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top

 
Amennyiben szeretne részletesebb tájékoztatást kapni,
kérjük töltse ki az alábbi adatlapot.
Adatait bizalmasan kezeljük.

Név

Email cím

Telefonszám

 

×
Facebook

Köszöntünk a GazdasagPortal.hu portálon