ingyenes webstatisztika

Az Ericsson videokódolással foglalkozó céget vásárol fel

Az Ericsson felvásárolja a videokódolással foglalkozó amerikai Envivio céget, hogy tovább erősítse nemzetközi tévé és médiainnovátori pozícióját – közölte az Ericsson Magyarország hétfőn az MTI-vel.

A cég célja, hogy ügyfelei számára új technológiákat és agilis videofeldolgozási módszereket tegyen elérhetővé. “+Ügyfélfelméréseink egyértelműen azt mutatják, hogy a nézők a saját igényeik szerint minden eszközön szeretnének tévét nézni, és folyamatosan javuló felhasználói élményt várnak” – érvelt a tranzakció mellett Per Borgklint, az Ericsson vezérigazgató-helyettese.
Az indoklás szerint az Envivio felhőcentrikus és szoftveralapú videotechnológiája fontos kiegészítése lesz az Ericsson média, feldolgozási, megjelenítési, műsorszórási és TV platformjainak.
A vállalat 125 millió dolláros vételárat ajánlott az amerikai Envivio részvényeiért. Az Envivio igazgatótanácsa egyúttal egyhangú döntésével javasolta saját részvényeseinek, hogy ajánlják fel részvényeiket az Ericssonnak.
A stockholmi székhelyű Ericsson nettó értékesítése 2014-ben 228,0 milliárd svéd korona (33,1 milliárd amerikai dollár) volt. Jelenleg 115 ezer szakembert foglalkoztat. Az általa támogatott hálózatok több mint 2,5 milliárd előfizetőt kapcsolnak össze, a világ mobilforgalmának negyven százalékát Ericsson hálózatokon keresztül bonyolítják.
Az Envivio globális vezető a szoftveralapú videokódolás területén, központja a kaliforniai San Franciscóban található. Több mint 400 televíziós szolgáltató és tartalomtulajdonos ügyféllel rendelkezik világszerte. Árbevétele 43 millió dollár volt 2014-ben, alkalmazottai száma 200. Ügyfelei között van a Comcast, a Cox Communications, a Liberty Global, Sky, Telstra és Time Warner Cable – áll az Ericsson közleményében.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top