ingyenes webstatisztika

Az EOS-adósok alig éltek a követeléskezelő által biztosított moratóriummal

Az adósok kevesebb mint 1 százaléka élt tavaly az EOS által önként biztosított moratóriummal – tájékoztatta a kintlévőség-kezelő vállalat az MTI-t szerdán.

A társaság éves jelentését ismertető közleményben kiemelték: amennyiben egy adós 2020-ban a járványra hivatkozott, legfeljebb 6 hónapra felmentést kaphatott az EOS-tól lejárt adóssága törlesztése alól, amire az állami moratórium nem vonatkozott.
A lakosság az állami hitelmoratóriumnak köszönhetően felszabadult forrásait tudatosan próbálta a már lejárt adósságai törlesztésére fordítani – mondta Lencsés Tamás, az EOS Faktor Zrt. ügyvezető igazgatója a közlemény szerint.
Hangsúlyozta: a cég által önként biztosított moratórium lejárt, a bajba került adósok számára azonban továbbra is keresik a szokásos, rugalmas megoldásokat.
Az ügyvezető szerint 2021-ben már látszanak a követeléskezelői piac újraindulásának a jelei. Ez a jelentés alapján a harmadik-negyedik negyedévben jöhet el, attól függően, hogy a vakcinák milyen ütemben érkeznek Magyarországra.
Tavaly az év első negyedében az engedményezői piac jelentősen lelassult, a járvány második hullámának idején pedig szinte teljesen kiürült, mivel nem lehetett sem akkor sem jelenleg felmondani lejárt követelésekhez tartozó szerződéseket – idézték fel.

A közleményben arra is kitértek, hogy az EOS Magyarországnál nem sokkal a járvány kezdete előtt vezették be az otthoni munkavégzés szabályozott módját. Tájékoztatásuk szerint a vállalat munkatársainak közel 90 százaléka jelenleg távmunkában dolgozik.
Az EOS csoport 60 leányvállalattal, több mint 7500 munkatárssal, valamint 20 ezer ügyféllel rendelkezik, partnerhálózatán keresztül 180 országban van jelen.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top