Home / Tőzsde / Magyar Tőzsde / Az Elmű igazgatósága részvényenként 1500, az Émászé részvényenként 1400 forintos osztalékot javasol

Az Elmű igazgatósága részvényenként 1500, az Émászé részvényenként 1400 forintos osztalékot javasol

Az Elmű tulajdonosainak részvényenként 1500, az Émásznál pedig részvényenként 1400 forintos osztalék kifizetésére tesz javaslatot az igazgatóság a cégek áprilisban esedékes közgyűlésén, ezt a két társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján hozta nyilvánosságra hétfőn.

Az azonos tulajdonosi körhöz tartozó Budapesti Elektromos Művek Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (Elmű) és Észak-magyarországi Áramszolgáltató Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (Émász) igazgatósága is április 24-re hívta össze az éves rendes közgyűlést.
Az elfogadásra beterjesztett éves beszámoló szerint az Elmű mérlegfőösszege 2016-ban 278,8 milliárd forint, az eredménykimutatás alapján az adózás utáni eredmény 4,8 milliárd forint, amely az eredménytartalékba kerül.
A javasolt osztalék mértéke a szabad eredménytartalékból felhasznált 9,1 milliárd forint, ami részvényenként 1500 forintnak felel meg.
Az Émász igazgatósága azt indítványozza a közgyűlésnek, hogy a 2016-os éves beszámolót 107 milliárd forint mérlegfőösszeggel fogadja el. Az eredménykimutatás alapján az adózás utáni eredmény 4,3 milliárd forint, amely az eredménytartalékba kerül.
A javasolt osztalék mértéke a szabad eredménytartalékból felhasznált 4,2 milliárd forint, részvényenként 1400 forint – tartalmazza az előterjesztés.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top

 
Amennyiben szeretne részletesebb tájékoztatást kapni,
kérjük töltse ki az alábbi adatlapot.
Adatait bizalmasan kezeljük.

Név

Email cím

Telefonszám

 

×