ingyenes webstatisztika
Home / Tőzsde / Magyar Tőzsde / Az Elmű igazgatósága részvényenként 1500, az Émászé részvényenként 1400 forintos osztalékot javasol
Legfrissebb hírek Magyarországról angol nyelvű portálokról: NewsPortal.hu

Az Elmű igazgatósága részvényenként 1500, az Émászé részvényenként 1400 forintos osztalékot javasol

Az Elmű tulajdonosainak részvényenként 1500, az Émásznál pedig részvényenként 1400 forintos osztalék kifizetésére tesz javaslatot az igazgatóság a cégek áprilisban esedékes közgyűlésén, ezt a két társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján hozta nyilvánosságra hétfőn.

Az azonos tulajdonosi körhöz tartozó Budapesti Elektromos Művek Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (Elmű) és Észak-magyarországi Áramszolgáltató Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (Émász) igazgatósága is április 24-re hívta össze az éves rendes közgyűlést.
Az elfogadásra beterjesztett éves beszámoló szerint az Elmű mérlegfőösszege 2016-ban 278,8 milliárd forint, az eredménykimutatás alapján az adózás utáni eredmény 4,8 milliárd forint, amely az eredménytartalékba kerül.
A javasolt osztalék mértéke a szabad eredménytartalékból felhasznált 9,1 milliárd forint, ami részvényenként 1500 forintnak felel meg.
Az Émász igazgatósága azt indítványozza a közgyűlésnek, hogy a 2016-os éves beszámolót 107 milliárd forint mérlegfőösszeggel fogadja el. Az eredménykimutatás alapján az adózás utáni eredmény 4,3 milliárd forint, amely az eredménytartalékba kerül.
A javasolt osztalék mértéke a szabad eredménytartalékból felhasznált 4,2 milliárd forint, részvényenként 1400 forint – tartalmazza az előterjesztés.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top

[contact-form-7 id=”55816″ title=”ContactForm_WithTel”]

×