Home / _További hírek / Az ellenség már kapuinkon belül van, európaiak gyilkolnak európaiakat

Az ellenség már kapuinkon belül van, európaiak gyilkolnak európaiakat

A legmagasabb előtti fokozaton maradt a biztonsági készültség Olaszországban a brüsszeli terrorista támadásokat követően, de megerősítették az esetleges célpontok védelmét és az országos területellenőrzést – jelentette be Angelino Alfano olasz belügyminiszter kedden.

“Az ellenség ma már gyakran otthonaink kapuin belül van, európaiak gyilkolnak európaiakat” – tette hozzá, közölve: “szabadságunkat érte támadás”.
Angelino Alfano az olasz nemzetbiztonsági tanács ülése után a sajtónak elmagyarázta, hogy nem emelték a legmagasabb (hármas) fokozatra a nemzetbiztonsági készültséget Olaszországban, mivel ez kizárólag nemzeti területen elkövetett terrorista támadás esetén lép életbe.
A római belügyminiszter ezzel egy időben azonban bejelentette, hogy Olaszország egész területén megerősítették a “kiemelt célpontok” biztonsági védelmét. A helyi rendőrparancsnokságok és más hatósági központok parancsot kaptak a tüzetes területellenőrzésre. Angelino Alfano kijelentette, az olasz titkosszolgálat napi huszonnégy órában dolgozik a megelőzésen. Úgy fogalmazott, hogy a terrorizmussal szembeni legjobb recept a megelőzés. Az olasz belügyi tárca vezetője ugyanakkor hozzátette, hogy “egyetlen egy ország sem mondhatja el magáról, hogy nála nulla szintű a fenyegetettség”.
Az olasz belügyminiszter egy “integrált európai ellenőrzési rendszer” szükségességét hangsúlyozta. Kiemelte, hogy az olasz hatóságok az utóbbi egy év alatt több mint százezer személyt ellenőriztek, mivel felmerült velük szemben, hogy veszélyesek lehetnek az olasz nemzetbiztonságra. Év eleje óta 74 embert utasítottak ki Olaszországból a terrorizmus pártolása vádjával, közöttük több mint húsz muzulmán imám, vagy magát imámnak nevező vallási vezető is volt. A brüsszeli robbantásokkal egy időben az olasz hatóságok őrizetbe vettek egy iraki férfit, akit a belga és a francia hatóságok is köröztek.
Angelino Alfano elmondta, hogy a novemberi párizsi terrortámadások után Olaszországban bevezetett biztonsági intézkedések hatására harminc százalékkal visszaesett a köztörvényes bűncselekmények aránya.
(MTI)

Kapcsolódó linkek:

Brutalitás magas-fokon, szögekkel volt tele az egyik robbanószerkezet a Zaventem repülőtéren

http://gazdasagportal.hu/index.php/category/tozsde/osztalek-hirek/
640x40_feher
Scroll To Top

 
Amennyiben szeretne részletesebb tájékoztatást kapni,
kérjük töltse ki az alábbi adatlapot.
Adatait bizalmasan kezeljük.

Név

Email cím

Telefonszám

 

×