ingyenes webstatisztika

Az Egyesült Államok összeesküvést sző Oroszország ellen

Az Egyesült Államok összeesküvést sző Oroszország ellen – vádolta meg Washingtont az orosz parlament alsóházának elnöke egy hétfőn megjelent cikkében.

Szergej Nariskinnak a Rosszijszkaja Gazeta című kormánylapban közölt írása szerint az Egyesült Államok provokálja Oroszországot. Emellett Washington azt akarja elérni, hogy Oroszország csődbe menjen, mert az amerikai “külső adósság hatalmas, más államok tönkretétele pedig szokásos módszere”.
A duma elnöke bírálta azt az amerikai kezdeményezést is, hogy állítsanak fel nemzetközi különbíróságot a kelet-ukrajnai Donyeck térségében tavaly júliusban lelőtt malajziai utasszállító ügyében a tragédia kivizsgálására és a felelősök megbüntetésére.
A politikus azt írta, hogy július végén Oroszország az ENSZ Biztonsági Tanácsában megvétózta a különbíróság felállítását célzó határozattervezetet, s ezzel megvédte a testület tekintélyét. Az orosz politikus szerint Washington a saját propagandafórumává akarja alakítani a BT-t.
“Úgy gondolom, hogy az Egyesült Államok nem fog felhagyni azzal, hogy zombikká változtassa az embereket a hamis információkkal, valóságnak beállítva az elvárásait, és azzal, hogy újabb és újabb okokat szolgáltasson az oroszellenes hangulat szítására Európában” – tette hozzá Nariskin, aki a 21. század gyarmatosító hatalmának nevezte az Egyesült Államokat.
A duma elnökének a cikke a Kreml Amerika-ellenes megnyilvánulásainak sorába illeszkedik.
Moszkva és Washington kapcsolatai csaknem a hidegháborús szintre hűltek a Krím Oroszországhoz csatolása és a Kremlnek az ukrajnai válságban játszott szerepe miatt. Moszkva a délkelet-ukrajnai szakadár régiókat támogatja a több mint egy éve zajló fegyveres konfliktusban.(MTI)

http://www.rg.ru/2015/08/09/naryshkin-site.html
http://www.themoscowtimes.com/article/527644.html

640x40_feher
Scroll To Top