ingyenes webstatisztika

Az amerikai gazdaság nyáron talpra állhat

Az amerikai gazdaság nyáron talpra állhat, ha a következő két hónapban újraindítják a koronavírus-járvány miatt leállított termelést – jelentette ki Steven Mnuchin amerikai pénzügyminiszter vasárnap a Fox televíziónak adott interjújában.

A tárcavezető szerint a közel háromezer milliárd dollár értékű gazdasági élénkítő csomagok júliusra, augusztusra hozna eredményt, attól függően, hogy az egyes államokban mikor indítják újra az üzleti életet.
A miniszter úgy fogalmazott, “példátlan mennyiségű pénzt nyomunk a gazdaságba az élénkítésre, több ezermilliárd dollárt, és ennek meglesz a hatása”.
Mnuchin próbálta kicsinyíteni a kongresszusi költségvetési hivatal előrejelzéseit a munkanélküliség növekedéséről és a hazai össztermék csökkenéséről, és úgy vélte, hogy a Goldman Sachs bankház elemzőinek a világgazdasági válságról szóló előrejelzései szintén nem helytállóak. “Ezeket az előrejelzéseket a jelenlegi egészségügyi helyzetre alapozva fogalmazták meg” – mondta. Hozzáfűzte: ha még több pénzre lesz szükség, akkor a kormányzat kész még több pénzt a gazdaságba nyomni. “De ezt csakis kétpárti támogatással tesszük meg” – fogalmazott.

Joe Biden, az Obama-kormányzat egykori alelnöke, a demokraták várható elnökjelöltje közben további gazdaságélénkítő csomagokat sürgetett. A Politico című lapnak adott interjújában a politikus úgy fogalmazott: a következő gazdasági csomagnak “az ördögbe is, nagyobbnak kell lennie 2000 milliárd dollárnál”. Egy több mint 2000 milliárdos gazdaságélénkítő csomagot a múlt hónapban fogadott el a szövetségi kongresszus. Biden szerint több pénz kell az egyes tagállamoknak és városoknak, hogy “ne bocsássanak el rengeteg tanárt, zsarut és tűzoltót”.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top