Home / _További hírek / Az amerikai elnök óvatos a szíriai tűzszünet ügyében

Az amerikai elnök óvatos a szíriai tűzszünet ügyében

Nagyon óvatosan nyilatkozott Barack Obama amerikai elnök a tervek szerint szombaton érvénybe lépő szíriai tűzszünetről, amelynek részleteit Washington és Moszkva határozta meg.

Az amerikai elnök szerdán azt követően nyilatkozott újságíróknak, hogy a Fehér Házban tárgyalt II. Abdalláh jordán királlyal. “Nagyon óvatosak vagyunk, hogy ne támasszunk túlságosan is nagy elvárásokat. A helyzet nagyon nehéz, de az elmúlt héten a humanitárius segítség eljuttatásában némi szerény előrehaladást észleltünk” – fogalmazott Obama.
Obama és II. Abdalláh a szíriai helyzetet és az Iszlám Állam nevű terrorszervezet elleni harc részleteit tárgyalta meg. Szóba került a Jordániában élő, mintegy 630 ezer szíriai menekült megsegítése is. Obama fontosnak tartotta megemlíteni az újságíróknak, hogy Washington az egyik legnagyobb támogatója a Jordániában élő menekültek ellátásának. A hasemita királyság kulcsfontosságú partnere az Egyesült Államoknak mind az Iszlám Állam elleni küzdelemben, mind az immár öt esztendeje húzódó szíriai polgárháború megoldásában.
Az amerikai elnök a megbeszélések után újságíróknak arról is beszélt, hogy a szíriai harcok leállítása lehetőséget teremt az Egyesült Államoknak és partnereinek – köztük Oroszországnak is -, hogy az Iszlám Állam elleni harcra összpontosítsanak.
Az amerikai diplomácia vezetője, John Kerry egyébként kedden a szenátus külügyi bizottsága előtti meghallgatáson azt mondta: Bassár el-Aszad elnöknek távoznia kell a békés átmenet sikere érdekében.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top

 
Amennyiben szeretne részletesebb tájékoztatást kapni,
kérjük töltse ki az alábbi adatlapot.
Adatait bizalmasan kezeljük.

Név

Email cím

Telefonszám

 

×