Az Aegonra ruházza át a CIG a lakossági ügyfeleit

A CIG Pannónia nem-életbiztosítással foglalkozó leányvállalata, a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. (EMABIT) döntött arról, hogy az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt.-re ruházza át lakossági állományát – közölte a tőzsdén is jegyzett biztosító hétfőn az MTI-vel.

Az átruházás a felügyeleti engedély megszerzésének időpontjában lép hatályba.
A döntés a CIG Pannónia teljes portfoliójának mintegy 1 százalékát érinti és összhangban van a biztosító megújult stratégiájával. Ez alapján elsősorban azokra a speciális célpiacokra fókuszál a társaság, amelyeken versenyképes termékekkel, nyereségesen tud működni. Ez pedig a vállalati üzletág.
A CIG Pannónia EMABIT és az Aegon Magyarország a jövőben további együttműködéseket tervez kialakítani.
„Az idei egyik legfontosabb célunk, hogy nem-életbiztosítónkat is profitábilis pályára állítsuk, miután az anyavállalat, a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. már nyereségesen működik” – idézi a közlemény Kádár Gabriellát, a CIG Pannónia EMABIT Zrt. igazgatóságának elnökét.
Az Aegon a lakásbiztosításban lesz még erősebb az átvétellel, illetve újra felveszi termékpalettájára az utasbiztosítást – idézi a közlemény Zatykó Pétert, az Aegon Magyarország elnök-vezérigazgatóját.(MTI)

Scroll To Top