ingyenes webstatisztika

Az 5 leggyakoribb sztereotípia munkahely váltás ellen

Az 5 leggyakoribb sztereotípia és Dobár Attila ezekre adott válaszai

 

 

  1. “Nem érdemes beadnom a jelentkezésemet, úgysem vesznek fel”

Ha a kiírásban szereplő feltételeknek eleget tesz a pályázó, mindenképpen érdemes pályáznia. A kiválasztás a munkaadó feladata, választani pedig azok közül tud, akik beadták a jelentkezésüket.

  1. “Mindenképpen Pesten (Debrecenben, Szegeden, stb.) akarok dolgozni, nem tudok naponta sokat utazni”

Ez egyike azoknak a mentalitásbeli kérdéseknek, amin érdemes változtatni. Miközben elős hallásra elképzelhetetlennek tűnhet az ingázás, költözés, vagy több utazás, de alaposabban végiggondolva megéri belevágni.

 

  1. “Rosszat hallottam a cégről, oda biztos nem jelentkezem”

Mindenképpen több helyről érdemes tájékozódni az adott vállalatról. Érdemes felkeresni a cég honlapját, az internetes fórumokon rákeresni, vagy több olyan ismerőssel beszélni, akik esetleg ott dolgoztak.

 

  1. “Nem felelek meg minden elvárásnak”

Ha alapvető feltételről van szó, mint például végzettség, akkor természetesen ez kizáró ok lehet. A hirdetések azonban nem egyszer tartalmaznak olyan leírást, ahol azokról a dolgokról esik azó, amelyek előnyt jelentenek. Ha még csak elkezdett valaki egy adott területtel foglalkozni, vagy most vesz részt olyan képzésen, ami révén az adott feltételt biztosítja, mindenképp érdemes ezt feltüntetni és jelentkezni.

 

  1. Márpedig én multihoz nem megyek dolgozni / Márpedig és kis céghez nem megyek dolgozni”

Minden cég más, nem érdemes eleve előítéletesen gondolkodni, sztereotípiákból kiindulni. Arról a konkrét cégről kell minél többet megtudni, amelyik az adott állást hirdette. Sőt, az is igaz, hogy “lakva ismerszik az ember”, vagyis egy munkahelyet igazából belülről, ott dolgozva lehet megismerni és hosszabb távon eldönteni, ott akar-e maradni az illető.

640x40_feher
Scroll To Top