ingyenes webstatisztika

Árvíz – Az MSZP segítséget ajánl és az ár levonulásáig nem támadja a kormányt

Felajánlotta segítségét az árvízi védekezésben részt vevőknek és a kormánynak az MSZP. Mesterházy Attila pártelnök szerdán bejelentette: a dunai árhullám levonulásáig nem támadják a kormányt nyilatkozataikkal, és mozgósítják aktivistáikat.

Az MSZP elnöke budapesti sajtótájékoztatóján közölte: felajánlották segítségüket Pintér Sándor belügyminiszternek, hogy a szocialista párt aktivistái ott segíthessenek, ahol arra a legnagyobb szükség van. Az MSZP infrastruktúráját, irodáit is az árvízi védekezésben részt vevők rendelkezésére bocsátja.
Mesterházy Attila elmondta: veszélyhelyzetben nincs helye politikai vitáknak. Ezért az MSZP hétfőig felfüggeszti politikai kommunikációját: nem támadja a kormányt, nem tart sajtótájékoztatót, nem ad ki közleményeket, politikusai csütörtöktől nem vesznek részt politikai vitaműsorokban.
A pártelnök azt mondta, árvíz idején kevesebb politikai PR-ra és több valódi segítségre van szükség. Ezért – folytatta – az MSZP politikusai nem mennek ki homokzsákokat pakolni a vágóképek és fotók kedvéért, mert negyedórányi homokzsákolás nem jelent érdemi segítséget a védekezőknek.
Az MSZP vezetése ehelyett az aktivisták mozgósításával, a párt infrastruktúrájának átengedésével tud segíteni, illetve azzal, ha a következő napokban “politikai szélcsendet” biztosít, hogy a kormány csak az árvízi védekezésre összpontosíthasson. Ez nagyobb segítség, mint ha “20-30 zsákot megpakolok abból a több millióból, amire szükség van” – magyarázta Mesterházy Attila. De megjegyezte: azok a politikusaik, akik maguk is az árvíz által sújtott településeken élnek, természetesen részt vesznek a védekezésben.
Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese elmondta: részletes tájékoztatást kértek a belügyminisztertől arról, hogy a Duna mely szakaszain, mely településeken van szüksége emberi erőre a katasztrófavédelemnek, hogy aktivistáikat oda irányíthassák. Hozzátette, ha elkészül ez a lista, az mindenki másnak is iránymutatást jelenthet.
Mesterházy Attila kérdésre elmondta: úgy látják, a kormány a korábbinál felkészültebben áll a veszélyhelyzet előtt, és az állampolgárokat is pontosabban tájékoztatják. (MTI)

640x40_feher
Scroll To Top