ingyenes webstatisztika

Amerikai gyorsjelentés: Harmincnégy év után először fizet osztalékot az American Airlines Group

Harmincnégy év után először fizet osztalékot részvényeseinek az American Airlines Group, miután a világ legnagyobb utasforgalmú légi cége a második negyedévben történetének legmagasabb negyedéves profitját érte el.

A légitársaság honlapján csütörtökön közzétett jelentés szerint 2014 második negyedévében 1,5 milliárd dolláros nyereséget értek el, ami 114 százalékkal magasabb az előző év azonos időszakánál.
Az US Airways-zel történő egyesítés miatt American Airlines Groupnak nevezett cégcsoport árbevétele szintén rekord nagyságú volt, 11,4 milliárd dollár, ez 10,2 százalékkal magasabb a 2013 második negyedévinél.
Ugyanebben az időszakban a légitársaság költségei 7 százalékkal, 10 milliárd dollárra emelkedtek.
Az American Airlines igazgatótanácsa ezt követően úgy döntött úgy, hogy 1980 után először osztalékot fizet a részvényeseinek, 10 centet részvényenként.
A US Airways és az American egyesülési folyamata még nem zárult le, ennek részeként a légitársaság a negyedévben 21 új repülőgépet állított forgalomba, 72 repülőtéren összefésülték a két légitársaság működését és elkezdték az útvonalhálózat és a gépflotta egyesítését is.
Az American Airlines és a US Airways egyesülésével tavaly december 9-én létrehozott vállalattal az utasszámot tekintve a világ legnagyobb légitársasága jött létre, amely naponta több mint 6700 járatot üzemeltet 56 ország 336 célállomására, foglalkoztatottaik száma meghaladja a 100 ezret, jelenlegi flottájuk 955 gépből áll, és rendelésük van további 481 gépre.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top