ingyenes webstatisztika
Home / Belföld / Adó / Adózatlan dohánytermékeket talált a NAV egy belvárosi telefonboltban
Legfrissebb hírek Magyarországról angol nyelvű portálokról: NewsPortal.hu

Adózatlan dohánytermékeket talált a NAV egy belvárosi telefonboltban

Adózatlan cigarettát és dohányt talált a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) és a rendőrség, amikor egy belvárosi telefonboltot és annak környékét ellenőrizték – közölte a NAV szerdán közleményben az MTI-vel.

Az ellenőrzés során 3 200 doboz cigarettát és 12 kilogramm dohányt találtak a pénzügyőrök, amelyet az áru szállítására használt gépkocsikkal együtt lefoglaltak. A hatóság több mint négymillió forint jövedéki bírságot szabott ki – írták.
A NAV közleményében arra emlékeztetett, hogy Magyarországon kizárólag nemzeti dohányboltban lehet jogszerűen dohányterméket árusítani, az ott kapható árut minden esetben magyar adójeggyel vagy zárjeggyel látják el. A bizonytalan eredetű füstölnivalók összetétele ismeretlen, így azok fokozottabb egészségi kockázatot jelenthetnek – fűzték hozzá.
Az adózatlan dohánytermék birtokosa a lefoglaláson kívül minimum 30 ezer forint bírságra is számíthat. Aki adózatlan dohányterméket engedély nélkül árusít, legalább 5 millió forint pénzbírságot kaphat – áll a közleményben.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top

[contact-form-7 id=”55816″ title=”ContactForm_WithTel”]

×