Home / _További hírek / Adómegállapodást írt alá Andorrával az Európai Unió

Adómegállapodást írt alá Andorrával az Európai Unió

A Gazdasági és Pénzügyi Tanács (Ecofin) pénteki ülése alkalmával új adómegállapodást írt alá az unió Andorrával az uniós polgárok andorrai pénzintézetekben elhelyezett vagyonának átláthatósága érdekében – közölte a bizottság pénteken.

A megállapodás az uniós tagállamok és Andorra között automatikus banki adatcserét garantál 2018-tól, az aláírók reménye szerint így könnyebben kiszűrhetők lesznek az adócsalók, a külföldre mentett jövedelmek.
A Pierre Moscovici gazdasági és pénzügyekért felelő uniós biztos, Jeroen Dijsselbloem holland pénzügyminiszter, az euróövezeti pénzügyminiszterek tanácsa, az Eurogroup elnöke, valamint Jordi Cinca Mateos, Andorra pénzügyminisztere által aláírt dokumentum szerint az uniós tagállamok megkapják állampolgáraik nevét, címét, adóazonosító számát, a születési helyét és idejét, valamint az andorrai bankokban tartott számláik összegét és más egyenleginformációkat is.
Pierre Moscovici gazdasági és pénzügyekért felelő uniós biztos a megállapodás aláírásakor elmondta, hogy az átláthatóság minden állam számára kulcsfontosságú az őket megillető adóbevételek szempontjából. A megállapodás Andorrával jelentős lépés az unió átlátható, tisztességes adózást célzó intézkedései között – hangsúlyozta az uniós biztos.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top

 
Amennyiben szeretne részletesebb tájékoztatást kapni,
kérjük töltse ki az alábbi adatlapot.
Adatait bizalmasan kezeljük.

Név

Email cím

Telefonszám

 

×