ingyenes webstatisztika

Admiral Markets – Heti Kitekintés 2014.07.01

 A befektetői figyelem fokozatosan a második negyedéves, tengerentúli gyorsjelentési szezon irányába mozdulhat el.

  • A futball vb vége felé közeledve a befektetői figyelem fokozatosan a második negyedéves, tengerentúli gyorsjelentési szezon irányába mozdulhat el; amelyet hagyományosan (az azóta már a Dow Jones index komponensei közül kikerült) az amerikai alumíniumgyártó, az Alcoa beszámolójától származtatnak a piacok. Erre ugyanakkor a jövő hétig várnunk kell majd, azonban az előttünk álló néhány nap folyamán sem maradnak majd izgalmak nélkül a nemzetközi tőke- és devizapiacok.

 

  • Pénteken az Egyesült Államokban a Függetlenség Napja miatt nem lesz kereskedés; így a piaci szünnap miatt az átfogó munkaerőpiaci statisztikák ezúttal csütörtökön látnak majd napvilágot. Míg az elemzői konszenzus szerint a munkanélküliségi ráta 6,3%-on ragadhatott; a piaci várakozások szerint a mezőgazdaságon kívül foglalkoztatottak száma 215 ezer fővel bővülhetett június folyamán. Mindemellett Európában is a lehetséges bővülésre koncentrálhatnak a piacok: a munkaerőpiac helyett azonban a jegybanki likviditásé lehet a főszerep: csütörtökön tartja soron következő kamatdöntő ülését az Európai Központi Bank, míg a mennyiségi lazítás eszközét vélhetően ismét meglebegtető Mario Draghi szavai ezúttal is kiemelt érdeklődésre tarthatnak majd számot.

 

  • Az elmúlt hetekben csupán oldalazó USDJPY kurzusa újra magához tért csipkerózsika álmából. Sőt, a kurzus a jelentős pénteki lendületével rögtön le is törte a 200-napos mozgóátlagot (101,64-nél), így az árfolyam ismét fontos támasz közelébe érkezett meg. Amennyiben a 101,20-as támasz letörése kerülne, a piaci fókusz középpontjába 100,75-ös februári, lokális mélypont kerülne majd, amely alá süllyedve jelentős tér nyílhatna meg lefelé a devizapár csökkenése előtt.

 

  • Jelentős erőt mutatott az indonéz rúpia az amerikai dollárral szemben. Az indonéz fizetőeszköz február óta nem látott erősödésbe kezdett az elmúlt hét utolsó napján és a hétfői kereskedésben is, miután a befektetők várják a következő héten esedékes indonéz elnökválasztás eredményeit. A piacok vélhetően a jakartai kormányzó, a reform-párti Joko Widodo győzelmében bíznak, aki a legfrissebb közvélemény-kutatások szerint a szavazatok 48%-át zsebelheti be, megelőzve ezzel a jelenleg csupán második helyre aspiráló Prabowo Subaintot. Az elkövetkező hetek nagy kérdése pedig az lehet, hogy az USDIDR esetében csupán megelőlegezett befektetői bizalmat, avagy valódi, rövid távú trendfordulót láthattunk.
640x40_feher
Scroll To Top