Home / Világgazdaság / A vártnál erősebben nőtt a feldolgozóipar a philadelphiai körzetben júniusban

A vártnál erősebben nőtt a feldolgozóipar a philadelphiai körzetben júniusban

Az előző havinál kicsit mérsékeltebb ütemben, de a vártnál erősebben nőtt a feldolgozóipar az Egyesült Államok közép-atlanti térségében júniusban.

Az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) philadelphiai ága csütörtökön közölte, hogy a feldolgozóipar teljesítményét tükröző mutató 27,6 pontra süllyedt a májusi 38,8 pontról. Az elemzők valamivel gyengébb teljesítményre számítottak, átlagosan 24,0 pontot vártak júniusra.
A nullánál kisebb érték a feldolgozóipar teljesítményének csökkenését jelzi, a pozitív érték pedig bővülésre utal.
Az index értéke az utóbbi tizenegy hónapban folyamatosan pozitív tartományban tartózkodott. Az áprilisban és márciusban elszenvedett kisebb visszaesést részben kompenzálta a májusi emelkedés, de a februári 43,3 pontos csúcsértéket nem érte el a mutató.
Júniusban az új megrendelések alindexe 25,4 pontról 25,9 pontra emelkedett, míg a teljesített rendeléseket tükröző mutató 39,1 pontról 28,5 pontra esett. A foglalkoztatási mutató 17,3 pontról 16,1 pontra csökkent, az átlagos munkaidőé pedig 21,7 pontról 20,5 pontra esett vissza.
A vállalkozások még mindig optimisták a jövőt illetően, de tovább csillapodott a lelkesedésük, így a várakozásokat tükröző index értéke az előző havi 34,8 pontról 31,3 pontra esett júniusban. Áprilisban 45,4 ponton, márciusban pedig még 59,5 ponton állt a mutató. A válaszadóknak már csak a 41,7 százaléka számít arra, hogy termelése növekszik a következő hat hónapban. Visszaesést vár 10,4 százalék.
Elemzők szerint a Fed philadelphiai körzetének feldolgozóipari aktivitásról közölt adata általában az országos trendet tükrözi.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top

 
Amennyiben szeretne részletesebb tájékoztatást kapni,
kérjük töltse ki az alábbi adatlapot.
Adatait bizalmasan kezeljük.

Név

Email cím

Telefonszám

 

×