ingyenes webstatisztika

A várakozások alatt teljesített a harmadik negyedévben a British Telecom

A vártnál nagyobb mértékben csökkent a British Telecom (BT) brit távközlési szolgáltató vállalat bevétele és működési eredménye pénzügyi éve harmadik negyedévében a cég honlapján közzétett mérlegbeszámoló szerint.

A BT pénzügyi éve 2019 decemberével zárt harmadik negyedévében 5,779 milliárd font-sterling bevételre tett szert, 3 százalékkal kisebbre a 2018 azonos időszakában elért 5,982 milliárdnál. A működési eredmény pedig 4 százalékkal 1,977 milliárd font-sterlingre csökkent 2,062 milliárdról.
A bemutatott eredmény elmaradt a piaci várakozásoktól, a BT részvénye négy százalékkal gyengült csütörtök délelőtt a londoni tőzsdén. Elemzők kisebb mértékű csökkenést, 5,83 milliárd font-sterling bevételt és 1,995 milliárd font-sterling működési eredményt vártak a harmadik pénzügyi negyedévre.
A vártnál gyengébbnek bizonyult harmadik negyedévi eredmény mellett is a BT kitart éves eredmény-előrejelzése mellett – jelentette be Philip Jansen vezérigazgató.

A BT első embere üdvözölte a brit kormány döntését a kínai Huawei hálózati berendezés gyártó vállalat korlátozott részvételének az engedélyezéséről az ötödik generációs mobil szolgáltató infrastruktúra kiépítésében. “Egyetértünk azzal, hogy a biztonsági szempontokat kell előtérbe helyezni az infrastruktúra kiépítésében” – mondta. Rámutatott ugyanakkor, hogy a Huawei kizárása az 5G szoláltatási infrastruktúra központi rendszeréből öt év alatt mintegy 500 millió font többletköltséget jelent majd cége számára.
https://www.btplc.com/Sharesandperformance/Financialreportingandnews/Quarterlyresults/2019-2020/Q3/Downloads/Newsrelease/q320-release.pdf

(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top