ingyenes webstatisztika

A Total azonnali cselekvési tervet jelentett be az olajárak hirtelen csökkenése kapcsán

Patrick Pouyanné, a Total elnöke és vezérigazgatója, március 19-én megszólította a csoport alkalmazottjait, hogy mozgósítják őket az előttük álló kihívásokban. Felhívta a figyelmet a csoport által 2015-2016-os olajválság során demonstrált ellenállóképességre, valamint a csoport stratégiájának két pillérére, amelyek a kevesebb, mint 25 dollár/nap organikus előosztalék kifizetése és az alacsony eladósodottság, annak érdekében, hogy szembenézzenek a nagymértékű változékonysággal.

 

A hordónkénti 30 dolláros olajár kapcsán bejelentett egy cselekvési tervet, amelyet haladéktalanul végre kell hajtani a következő 3 szempont szerint:

  • Az organikus Capex több mint 3 milliárd dolláros, azaz 20%-os csökkenése, a 2020-as év nettó beruházásait 15 milliárd dollár alá mérsékelte. Ezek a megtakarítások elsősorban egy rövid ciklusú, rugalmas Capex formájában jelentkeznek, amelyekről nagyon rövid időszakon belül szerződésszerűen kell döntést hozni.
  • 2020-ban 800 millió dolláros megtakarítás a működési költségekre vonatkozólag 2019-hez képeset, a korábban bejelentett 300 millió dollár helyett.
  • A visszavásárlási program felfüggesztése – a vállalat 2 milliárd dolláros visszavásárlást jelentett be 2020-ra 60 dollár/nap-os körülmények között; az első két hónapban már 550 millió dollár értékben vásárolt vissza.

 

A mellékelt link hozzáférést biztosít a Patric Pouyanné cégcsoport alkalmazottjaihoz intézett üzenetéhez, valamint a cselekvési terv bemutatójához:

 

A Totalról

A Total kiemelkedő szereplője az energia piacnak, üzemanyagok, földgáz és alacsony szén-dioxid kibocsátású villamosenergia termelésével és forgalmazásával foglalkozik. A 100 000 alkalmazottunk elkötelezett a jobb energia iránt, amely biztonságosabb, megfizethetőbb, tisztább és a lehető legtöbb ember számára elérhető. Több mint 130 országban aktívan, arra törekszünk, hogy felelősségteljes energiamérnökökké váljunk.

 

640x40_feher 640x40_feher
Scroll To Top