ingyenes webstatisztika
Home / _További hírek / A Telenor Magyarország 4G hálózaton beszédhívást tesztel

A Telenor Magyarország 4G hálózaton beszédhívást tesztel

A Telenor Magyarország sikeresen bonyolította le az első, 4G hálózatot használó beszédhívását, a vállalat tervei szerint már az idén év végére elérhető lesz a 4G-s telefonhívás a mobilszolgáltató hálózatán – közölte a Telenor pénteken az MTI-vel.

Magyarországon a 4G-s hálózatokat jelenleg csak mobil adatátvitelre használják. A beszédhívásokat a Voice over LTE (VoLTE) technológia teszi lehetővé, amely gyorsabb hívásfelépülést és jobb hangminőséget ígér.
Ha most 4G hálózatot használó készülékről indítunk egy telefonhívást, akkor először a telefonnak egy elérhető 2G vagy 3G hálózatra kell váltania, hogy felépülhessen a hívás. Így akár 10 másodperc is eltelhet, mire a hívott félnél kicsörög a telefon. Bejövő hívás fogadása előtt ugyanígy 4G-ről 2G-re vagy 3G-re vált a telefon, mielőtt megjelenik a kijelzőn a hívás. A VoLTE bevezetésével nem kell a telefonnak másik hálózatra váltania, így 2-3 másodperc alatt felépül a hívás – részletezi a Telenor közleménye.
A 4G-s telefonáláshoz megfelelő készülékre is szükségük van az előfizetőknek. A VoLTE technológiát a legtöbb prémium kategóriás telefon már támogatja, azonban a használathoz szoftverfrissítésre lesz szükség.
A Telenor dán, norvég és svéd leányvállalatainál az ügyfelek már tudnak 4G-n beszédhívásokat bonyolítani, amennyiben okostelefonjuk támogatja a VoLTE szabványt.
A VoLTE technológia magyarországi bevezetésében a Huawei Technologies a Telenor partnere.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top

 
Amennyiben szeretne részletesebb tájékoztatást kapni,
kérjük töltse ki az alábbi adatlapot.
Adatait bizalmasan kezeljük.

Név

Email cím

Telefonszám

 

×