ingyenes webstatisztika

A rezsicsökkentést csak hatósági árszabályozással lehet biztosítani

Meg kell védeni a rezsicsökkentést, amelyet csak a hatósági árszabályozás tud biztosítani – mondta a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár az M1 aktuális csatornán péntek este.

Tuzson Bence szerint Európában az az irány kezd érvényesülni, hogy “szabadítsuk fel az energiaárakat”, és azokban az országokban, ahol sok a versenytárs, ez talán reális. De – mint fogalmazott – Közép-Európában “megtanulhattuk”, hogy az ilyen típusú verseny nem feltétlenül jelenti az árak csökkenését, a rezsicsökkentést csak a hatósági árszabályozás biztosítja.
Ahol csak egy-két versenytárs van, akik le tudnak ülni egy asztalhoz, és meg tudják beszélni, hogy milyen legyen “a jövő évi szabad ár”, az semmiképpen sem jó, ilyenkor az államnak be kell avatkoznia, meg határoznia az árat, mert “így lehet a magyar embereket megvédeni” – hangoztatta.
Tuzson Bence szólt arról is, hogy 4,7 százalékra csökkent a munkanélküliségi ráta, amire a rendszerváltás óta nem volt példa. Az államtitkár azt mondta, az európai uniós átlag 8 százalék körül van, Magyarország ebben nagyon jól teljesít, és ehhez az emberek kemény munkája kellett.
Felidézte, hogy jövőre a minimálbér 15 százalékkal, a garantált bérminimum 25 százalékkal nő, és a kormány járulékcsökkentéssel segíti, hogy nőjenek a bérek – 5 százalékponttal csökkennek a munkáltatói járulékok. Úgy fogalmazott: ha erősödik a gazdaság, lehet csökkenteni az adókat – ebbe a körbe tartozik a személyi jövedelemadó és a társasági adó csökkentése is.
(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top