ingyenes webstatisztika
Home / _Címlap / A prémium irányba indult el az Apple, csak nehogy önmaga konkurenciájává váljon

A prémium irányba indult el az Apple, csak nehogy önmaga konkurenciájává váljon

Szeptemberben fontos bejelentések érkeztek az Apple háza tájáról, így ismét a befektetők figyelmének a középpontjába került. Az új termékek kapcsán azt látni, hogy a cég a prémium irányba indult el, ez pedig kockázatokat hordozhat, a befektetők egyelőre óvatosnak látszanak.

Szeptemberben több új termékkel rukkolt elő az Apple. Ebből az egyik, jelesül az iPhone X 1000 dollár körüli árával merészet húzott. Az jól látszik, hogy ezzel az árpolitikával a prémium kategória irányába veszik az utat. A most bemutatott készülékek viszont nem rejtenek magukba olyan szintű újításokat, ami indokolttá teszi ezt az igen magas árat. Sokan vagy más gyártót választhanak vagy az Apple korábbi készülékeit vehetik, amivel önmaguk konkurenciájává válhatnak.

     
Az átlagos eladási árak nőni fognak, míg az eladott termékek száma valószínűsíthetően csökkeni fognak. Kérdés, hogy hosszú távon az árbevételt ez mennyire fogja befolyásolni. Azt látni, hogy a befekktetők egyelőre óvatosak és kivárnak. A kivárást indokolja, hogy Trump adócsomagja még nem került bevezetésre, ami az Apple esetében korántsem elhanyagolható.


Forrás: GazdaságTV.hu

640x40_feher
640x40_feher
Scroll To Top

[contact-form-7 id=”55816″ title=”ContactForm_WithTel”]

×