ingyenes webstatisztika
Home / Belföld / Gazdaság / A Pappas Auto Magyarország forgalma erőteljesen nőtt 2017-ben

A Pappas Auto Magyarország forgalma erőteljesen nőtt 2017-ben

A Pappas Auto Magyarország Kft. 2017-ben 99,5 milliárd forintos árbevételével az egyik legjelentősebb autókereskedelmi cégcsoport volt Magyarországon, a cég vezetése szerint a tavalyi 38,55 százalékos árbevétel-növekedést a strukturális átalakítások és stratégiai beruházások alapozták meg.

Reinhard Leutgeb ügyvezető igazgató kedden Budapesten sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy 2017-ben az osztrák anyavállalat új szervezeti struktúrát alakított ki, holdinggá alakult, és márkaportfólióját is bővítette. A vállalatcsoport Ausztriában, Magyarországon, Németországban és Bulgáriában rendelkezik képviselettel.
Magyarországon a Pappas Auto portfóliójába kilenc autómárka tarozik, ugyanakkor szervizei 13 márka ellátására vannak felkészülve. A csoport nyolc telephellyel rendelkezik országszerte, ebből három Budapesten található.

     
Pais József ügyvezető tájékoztatása szerint a csoport kereskedései tavaly 7747 új autót értékesítettek, 26,5 százalékkal többet, mint az előző évben. A legnagyobb, 47,7 százalékos forgalomnövekedést a haszongépjármű üzletág könyvelte el, 2932 darabbal. A személygépkocsi-eladás 16,3 százalékkal erősödött, 4815 darabra. A társaság márkaszervizei 67 350 járművet szervizeltek, 9,9 százalékkal többet, mint az előző évben.
Az értékesített új autók 52,5 százaléka Mercedes volt, 15,6 százaléka Kia, 10,8 százaléka Fiat. A Magyarországon eladott Mercedes személyautók 63 százaléka, a márka kishaszonjárműveinek 78 százaléka, a nagyteherautóinak 100 százaléka a Pappas kereskedéseiből kerül a vevőkhöz. A Kia magyarországi eladásából 25 százalékot, az Alfa Rómeóéból például 35 százalékot teljesít a Pappas – ismertették.
A Pappas tavaly új budapesti telephelye megnyitásával a minőségi használt autók piacán is megjelent – emlékeztettek.
A cég vezetése az idén a személyautók eladásának 10-15 százalékos bővülését reméli, a kisteherjárműveknél legfeljebb 5 százalékos növekedést vár.
A szerviztevékenység bővülésénél reálisnak tartják az évi 10 százalékot, amelyet új szolgáltatások bevezetésével alapoznának meg. Az idén vezetik be egyebek között a szervizek hosszabbított, akár éjszakába nyúló nyitva tartását, illetve a szolgáltatás kiterjesztését a kocsi szervizbe vitelére és onnan hazajuttatására is.
A szolgáltatások bővítése szükségessé teszi, hogy a jelenlegi 540 fős létszámot bővítsék az idén – jelezte az ügyvezető igazgató.(MTI)

640x40_feher
640x40_feher
Scroll To Top

[contact-form-7 id=”55816″ title=”ContactForm_WithTel”]

×