ingyenes webstatisztika
Home / _További hírek / A német CDU szavazóinak 40 százaléka szerint pártjuk nem őszinte a menekültpolitikában

A német CDU szavazóinak 40 százaléka szerint pártjuk nem őszinte a menekültpolitikában

Németországban a Kereszténydemokrata Unió (CDU) szavazói elégedetlenek a legnagyobb arányban pártjuk őszinteségével a menekültpolitikában, egy kedden ismertetett felmérés szerint az Angela Merkel kancellár vezette CDU támogatóinak 40 százaléka érzi úgy, hogy pártja nem beszél nyíltan a menekültválságból adódó gondokról.

Az SWR regionális közszolgálati műsorszolgáltató társaság megbízásából készült közvélemény-kutatás alapján az összes többi jelentős politikai erő bázisában kisebb az elégedetlenség. A szociáldemokrata párt (SPD) szavazóinak körében 26 százalék gondolja, hogy pártjuk nem kellően őszinte. A törvényhozás alsóházának (Bundestag) ellenzéki oldalán a Zöldek táborában 16 százalék, a Baloldal szavazói közül 10 százalék elégedetlen pártjuk nyíltságával.
A legnagyobb parlamenten kívüli pártok sorában a liberális FDP szavazóinak 19 százaléka érzi úgy, hogy a pártvezetés nem nevezi nevükön a problémákat, az Alternatíva Németországnak (AfD) támogatói közül pedig szinte mindenki szókimondónak tartja pártját, körükben csupán 1 százalék az elégedetlenek aránya.
A felmérést készítő infratest dimap kutatóintézet vezetője szerint nem meglepő, hogy a CDU-szavazók nagy része kritikusan viszonyul pártjához. A válság gyors megoldására nincs kilátás, a kancellár stratégiáját pedig a párton belül is sokan vitatják, és a testvérpárt bajor Keresztényszociális Unió (CSU) felől “hónapok óta erős ellenszél fúj” – emelte ki Michael Kunert az SWR hírportálján idézett kommentárjában. Hozzátette, hogy mindez nem teremt “kedvező feltételeket a nyíltsághoz a kommunikációban”.
Az intratest dimap 1021 ember megkérdezésével készítette a választókorú népességre nézve reprezentatív felmérést január 27. és 30. között.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top

 
Amennyiben szeretne részletesebb tájékoztatást kapni,
kérjük töltse ki az alábbi adatlapot.
Adatait bizalmasan kezeljük.

Név

Email cím

Telefonszám

 

×