ingyenes webstatisztika
Home / _További hírek / A mostani volt a leghidegebb Bálint-nap az Egyesült Államok keleti partvidékén

A mostani volt a leghidegebb Bálint-nap az Egyesült Államok keleti partvidékén

A mostani volt a leghidegebb Bálint-nap az Egyesült Államok keleti partvidékén, a térségben mindenütt havazik, helyi idő szerint hétfőre virradó éjjel pedig vastag hótakaró borította be a nagyvárosokat is.

A New Hampshire államban magasodó Washington-hegyen mínusz negyven Celsius-fokot mértek hétfői beszámolók szerint.
Fogcsikorgató a hideg Philadelphiában, New York városában, Bostonban, mindenütt nyolc-tíz-tizenöt centiméteres hóra számítanak, de Ohióban, Pennsylvaniában és New York állam egyes vidékein még ennél is vastagabbra hízhat a hótakaró, a hőmérséklet pedig sok helyütt mínusz 20-30 Celsius-fokra zuhant. A vermonti Montpelier városban mínusz 28 Celsius-fokot mértek. A hőmérséklet olyan fagyos, hogy egyes államokban – például Connecticutban és Vermontban – elfagytak a gázvezetékek, és – mivel a hótól leszakadtak a vezetékek – megszűnt az áramszolgáltatás is.
A január végi, február elejei nagy hóviharok után a keleti parti nagyvárosok most idejében felkészültek a havazásra. A szövetségi fővárosban, például Muriel Bowser főpolgármester már vasárnap felszóratta sóval a főváros főútvonalait és kirendelte a hókotrókat, Washington környékén pedig hétfő reggel óta kétezerötszáz teherautó szórja és takarítja az utakat.
A mostani cudar idő mindazonáltal kevesebb gondot okoz a mindennapokban. Hétfőn ünnepnap van az Egyesült Államokban: az első elnök, George Washington születésnapját ünneplik az amerikaiak, és ez “Elnöki Nap” néven szövetségi ünnepnap és egyúttal munkaszüneti nap is. Az állami intézmények és az iskolák eleve zárva tartanak. Sok rendezvényt – köztük a Washington emlékére rendezett parádét is – pedig töröltek, éppen a hideg és a havazás miatt.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top

 
Amennyiben szeretne részletesebb tájékoztatást kapni,
kérjük töltse ki az alábbi adatlapot.
Adatait bizalmasan kezeljük.

Név

Email cím

Telefonszám

 

×