ingyenes webstatisztika
Home / Belföld / Gazdaság / A Messer és a CVC megszerezte a Linde és a Praxair amerikai érdekeltségeinek egy részét

A Messer és a CVC megszerezte a Linde és a Praxair amerikai érdekeltségeinek egy részét

Magyarország egyik piacvezető iparigáz-gyártója, a Messer Hungarogáz anyavállalata, a Messer Group GmbH megszerezte a világ egyik legnagyobb ipari és egészségügyi gáz-gyártójától, a Linde AG-tól észak-amerikai érdekeltségeinek jelentős részét, valamint bizonyos Linde és Praxair üzletrészeket Dél-Amerikában. A 3,2 milliárd euró értékű akvizícióval a vállalat visszatért az észak- és dél-amerikai piacokra és az iparág globális szereplői közé emelkedett.

 
2019″ március 1-ei hatállyal a Messer Group GmbH, a CVC Capital Partners Fund VII (“CVC”)-al alkotott közös vállalatán, a Messer Industries GmbH-án keresztül hajtotta végre az akvizíciót 3,2 milliárd euró értékben.

A Messer így 15 év után tér vissza Amerikába, amely a világ legnagyobb iparigáz piaca, így páratlan lehetőséget biztosít a vállalat további fejlődésére. A több mint 120 éves, ma is családi tulajdonban lévő iparigáz-gyártó és forgalmazó a nyugat-európai leányvállalatainak túlnyomó részét az új közös vállalatba viszi át, a magyarországi leányvállalatot viszont közvetlenül nem érinti az átszervezés.

„Ezzel a stratégiai partnerséggel kihasználjuk azt az egyedülálló lehetőséget, hogy visszatérjünk az észak- és dél-amerikai piacokra. Ezzel a Messer az iparág globális szerepelői közé emelkedik, és megerősíti helyzetét, mint a világszerte legnagyobb, családi irányítású iparigáz specialista. Ez egyszeri alkalom, amit az élet kínál.“ – mondta Stefan Messer, a Messer Group GmbH tulajdonosa és vezetője. „Terveink szerint a közös vállalat pár év alatt a Messer Group családi vállalat 100 százalékos tulajdonába kerül. A két vállalatcsoport integrációja során, közép távon ismét globális szereplővé kívánunk válni az iparigáz piacon.“ – tette hozzá.

     
Az újonnan megszerzett üzletrészek – a Linde érdekeltségei az USA-ban, Kanadában, Brazíliában és Kolumbiában, valamint a Praxair chile-i vállalata – mintegy 5400 munkatárssal 1,8 milliárd US-dollár (1,6 milliárd euró) árbevételt, és 408 millió US-dollár (359 millió euró) EBITDA-t realizáltak 2018 folyamán. Az akvizíciónak köszönhetően a vállalat több levegő-szétválasztó, széndioxid-, hidrogén- és héliumtöltő üzemmel gyarapodott, valamint egy héliumforrás is a birtokába került.

A Messer Group nyugat-európai cégeinek jelentős részét átviszi a közös vállalatba, amely alatt a Benelux-államokban, Dániában, Németországban, Franciaországban, Spanyolországban, Svájcban, Portugáliában működő Messer vállalatok értendőek, valamint egy további érdekeltség Algériában.

A Messer Csoportba tartozó Messer Hungarogáz Kft.-t a változás nem érinti, továbbra is a megszokott struktúrában működik tovább. A hazai piacon meghatározó iparigáz-gyártó és forgalmazó vállalat több mint 300 munkavállalót foglalkoztat és az utóbbi öt évben több mint 22 milliárd forint értékben hajtott végre beruházásokat.

 

Messer – Gases for Life

Az 1898-ban alapított Messer Csoport világszerte a legnagyobb, családi irányítású iparigáz-gyártó vállalat, amely az ipari, egészségügyi és különleges gázok szakértője. A „Messer – Gases for Life” márka alatt a vállalatcsoport Európában, Ázsiában és Amerikában kínálja termékeit és szolgáltatásait. Nemzetközi tevékenységét a Frankfurt melletti Bad-Soden-ből irányítja a társaság. Stefan Messer, a Messer Csoport tulajdonosa és vezetője 11.000* munkatársával együtt olyan értékek és irányelvek mentén dolgozik együtt, mint a vevők és munkatársak érdekeinek szem előtt tartása, a környezet iránti és a társadalmi felelősségvállalás, a kiváló teljesítményre törekvés, a kölcsönös bizalom és tisztelet.

A Messer Group GmbH 2018-ban 1,3 milliárd euró konszolidált forgalmat ért el.

* beleértve a 2019.03.01-től működő Messer Industries GmbH-t

http://www.messergroup.com

http://www.messer.hu

 

CVC Capital Partners

A CVC Capital Partners egyike a vezető privát- és vállalati tőke befektető társaságoknak. A 1981-ben alapított vállalat jelenleg 450 munkatársat foglalkoztat 24 irodájában Európában, Ázsiában és az USA-ban. A CVC együttesen több mint 69 mrd US-dollár értékű befektetési vagyont kezel. A CVC Fond világszerte 72 vállalatban tulajdonrészes, melyeknél több mint 200.000 alkalmazott tevékenykedik. A portfólió-vállalatok összesített árbevétele meghaladja a 150 mrd US-dollárt.

További információk: www.cvc.com

 

640x40_feher
640x40_feher
Scroll To Top

[contact-form-7 id=”55816″ title=”ContactForm_WithTel”]

×