ingyenes webstatisztika

A Masterplast 6 milliárdnyi NKP-kötvényt bocsátana ki

A Masterplast 6 milliárdnyi NKP-kötvényt bocsátana ki – derül ki a társaság keddi közleményéből, amelyben kiegészítik a közgyűlési hatáskörben eljáró igazgatótanácsi ülés napirendjét.

Az ülés 3. napirendi pontja szerint a Magyar Nemzeti Bank által indított Növekedési Kötvényprogram keretében a társaság legfeljebb 6 milliárd forint értékben bocsátana ki kötvényeket.

Az előterjesztés szerint a programban való részvételhez szükséges független hitelminősítési eljárást, és a tervezett kibocsátandó kötvényekre az MNB által elvárt befektetési és vállalati szintű B+ besorolást megszerezték a Scope Ratings GmbH-tól. A befolyó pénzt a Masterplast Csoport új beruházásaira és esetleges vállalatfelvásárlásaira, valamint rövid távú adósságának átmeneti finanszírozására használnák.
A társaság november 20-án közölte, hogy nem tartja meg december 11-re tervezett rendkívüli közgyűlését, a napirenden szereplő ügyekben az igazgatóság dönt. A veszélyhelyzet elteltét követően egy hónapig a részvényesek egy százaléka kérheti rendkívüli közgyűlés összehívását az igazgatóság határozatával meghozott döntések ügyében.
A közgyűlési napirend szerint alaptőkeemelésről és a könyvvizsgáló (a Mazars Kft.) megválasztásáról határoztak volna. A javaslat alapján az igazgatóság 2025-ig maximum 3 milliárd forintra emelhetné az alaptőkét, amely jelenleg mintegy 1,46 milliárd forint.
Fennállásának legsikeresebb negyedévét zárta a Masterplast csoport a harmadik negyedévben elért 37,5 millió eurós árbevétellel, 4,2 millió eurós EBITDA értékkel és 2,6 millió eurós adózott profittal.
A kiemelkedő eredményt a növekvő építőanyag nagykereskedelmi tevékenység, a bővülő gyártás és az egészségiparba belépés biztosította. A csoport új németországi leányvállalata, az egészségügyi védekezéshez szükséges speciális alapanyagokat is gyártó Masterplast Nonwoven GmbH sikeres indulásával jelentős pozitív hatást gyakorolt a társaság eredményességére.
A harmadik negyedév tükrében a társaság biztosítottnak látja a 2020-as évre várt 120 millió eurós forgalom, 10,2 millió euró EBITDA, valamint 6,2 millió euró adózott eredmény elérését.
Az 1997-ben alapított Masterplast 2019-es árbevétele 107 millió euró volt.
A vállalat papírjait a Budapesti Értéktőzsdén a prémium kategóriában jegyzik. A cég részvényének záró értéke kedden csaknem 6 százalékkal nőtt, 1600 forintos történelmi csúcsot ért el. Az elmúlt egy évben a legalacsonyabb jegyzési ára 514 forint volt.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top