ingyenes webstatisztika

A Magyar Telekom részvényenként 25 forint osztalékot javasol

telekom8
A Magyar Telekom igazgatósága részvényenként 25 forint osztalék kifizetését javasolja a közgyűlésnek – közölte a cég az MTI-vel szerdán.

A közlemény szerint a Magyar Telekom április 7-én tartja közgyűlését, osztalékra azon részvényesek lesznek jogosultak, akik 2017. május 12-én értékpapírszámlájukon Magyar Telekom részvénnyel rendelkeznek. Az osztalék kifizetésének javasolt kezdőnapja 2017. május 23.
A társaság tavaly részvényenként 15 forint osztalékot fizetett. A társaság a 15,635 milliárd forint osztalékot a magyar számviteli törvény szerinti 2015. évi 20,393 milliárd forint nettó eredményéből fizette ki, a fennmaradó 4,757 milliárd forintot pedig eredménytartalékba helyezte.

ELADÁSI HULLÁM JÖHET, HA A TELEKOM NEM EMEL AZ OSZTALÉKON
Szerdán fogja publikálni a Magyar Telekom a negyedéves számait, amiből kiderülhetnek a menedzsment 2017-es várakozásai. Az is fontos információ lesz, hogy a cég fog-e emelni az osztalékán. Ha ez nem történik meg, akkor arra a befektetők eladás hullámmal reagálhatnak.

A szerdai közlemény szerint a társaság osztalékpolitikája azon alapul, hogy a nettó eladósodottsági rátát (a nettó adósságnak az összes tőkére vetített aránya) a 30-40 százalék közötti tartományban tartsák, figyelembe véve a csoport jövőbeni pénzügyi helyzetét is.
Az igazgatóság megtárgyalta a Magyar Telekom Nyrt. magyar számviteli szabályok (HAR) szerinti és a csoport IFRS (nemzetközi pénzügyi szabvány) szerint készült 2016. évi gazdálkodásáról szóló éves beszámolóját és azt jóváhagyásra javasolja a közgyűlésnek – áll a közleményben.
A társaság várhatóan szerdán tőzsdezárás után teszi közzé 2016 negyedik negyedévi gyorsjelentését.
(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top