ingyenes webstatisztika

A Magyar Telekom finanszírozási megállapodást írt alá az EIB-vel

A Magyar Telekom hosszú lejáratú finanszírozási megállapodást írt alá pénteken Budapesten az Európai Beruházási Bankkal (EIB) a jövőbeni vezetékes és mobil szélessávú hálózatfejlesztési projektjeinek finanszírozására – közölte a társaság az MTI-vel.

A Magyar Telekom a 200 millió euró (közel 60 milliárd forint) értékű hitelt a Deutsche Telekom AG-n, mint pénzügyi közvetítőn keresztül veszi fel az EIB-től. A hitel forintban denominált futamideje 5 év.
A hitelből finanszírozott hálózatfejlesztési projekteket a társaság a 2014-2016 közötti hároméves időszakban valósítja meg.
A projektek keretében a Telekom bővíti vezetékes és mobil szélessávú infrastruktúrájának elérhetőségét és növeli a hálózatok kapacitását. Emellett fejleszti az érintett informatikai rendszereket is, hogy ezek meg tudjanak majd birkózni a felhasználók számának emelkedése és a 4G-képes okos eszközök gyors terjedése nyomán a következő években várható adatforgalom-növekedéssel.
A szerződést Christopher Mattheisen vezérigazgató és Szabó János gazdasági vezérigazgató-helyettes, illetve az EIB részéről Baranyay László alelnök írta alá.
A közlemény idézi Christopher Mattheisent, aki elmondta: “a következő években megvalósuló hálózatfejlesztéseink elősegítik a vezetékes és mobil szolgáltatások konvergenciáját, és lehetővé teszik az adat- és multimédia szolgáltatások iránti gyorsan növekvő piaci igények kielégítését.”
Baranyay László az aláíráskor a közlemény szerint úgy nyilatkozott: “az EIB hitele elősegíti, hogy jelentősen emelkedjen a magyar lakosság nagy sebességű vezetékes és mobil szélessávú lefedettsége. A korszerű és nagysebességű távközlési szolgáltatások elérhetősége létfontosságú a magyar gazdaság fejlődése és az ország lehetőségeinek kihasználása szempontjából, különösen a vidéki térségekben.”(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top