ingyenes webstatisztika
Home / Belföld / A magyar mérnököknél a szakmai fejlődés a fő álláskeresési szempont
Legfrissebb hírek Magyarországról angol nyelvű portálokról: NewsPortal.hu

A magyar mérnököknél a szakmai fejlődés a fő álláskeresési szempont

A magyar mérnököknél a szakmai fejlődés a fő álláskeresési szempont, a fizetés csak a második – állapította meg a Jobsgarden HR-toborzó és tanácsadó cég, a magyar mérnökök munkaerőpiaci igényeit és kilátásait vizsgáló kutatása.

Az MTI-nek szerdán eljutatott közleményben kiemelték, a kutatásban megkérdezett 126 mérnök 97 százaléka jelölte a szakmai fejlődést fontos szempontnak a munkahelyválasztásban.
A felmérés rámutatott arra is, hogy a mérnökök körében a válaszadók közel háromnegyede tartja a nagyvállalatokat vonzóbb munkahelynek, mint a kisebb cégeket.
A megkérdezett mérnökök 40 százaléka dolgozott már külföldön, 91 százalékuk nyilatkozott úgy, hogy 5 évnél rövidebb időt töltött kint, ugyanis a külföldi munkavállalásnál a projekt jellegű, határozott időre szóló megbízásokat részesítik előnyben.
A válaszadók több mint negyede szerint a legvonzóbb célország Németország, ezt követi az Egyesült Államok 13 százalékkal, majd 10 százalék alatti arányt képvisel Ausztria, Svájc, Hollandia, és Nagy-Britannia.
A felmérés szerint a magyar mérnökök könnyen válogathatnak a piaci szereplők és ajánlataik közül, ezt támasztja alá, hogy a válaszadók 85 százaléka arról számolt be, hogy három hónapnál kevesebb idő alatt talált magának állást.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top

[contact-form-7 id=”55816″ title=”ContactForm_WithTel”]

×