ingyenes webstatisztika
Home / Belföld / A kollaboratív robotok piacvezetője, a Universal Robots elindítja az e-Series-t

A kollaboratív robotok piacvezetője, a Universal Robots elindítja az e-Series-t

A Universal Robots ezentúl az e-Series együttműködő robotokkal is segíti a jövőre felkészült felhasználókat, miközben egy emberközpontú felhasználói élményt és egy minden alkalmazást magába foglaló ökoszisztémát kínál.

 

München, Németország, 2018. Június 19. – A Universal Robots, a kollaboratív robotok úttörője és piacvezetője tovább fejleszti forradalmi, együttműködő automatizációs technológiáját az új e-Series kobotokkal, melyeket a müncheni Automatica 2018 kiállításon mutat be.

 

Az új, együttműködő robotplatform olyan technológiai újításokat tartalmaz, amelyek segítségével az eddiginél sokkal gyorsabban és szélesebb körben lehet alkalmazásokat létrehozni. Az újdonságok gazdasági szempontból is előnyt jelentenek majd a felhasználóknak, hiszen a beépített eszközcentrikus erőnyomaték érzékelőnek köszönhetően a nagyobb pontosság és érzékenység még több alkalmazási módot tesz lehetővé.

     
 

Csakúgy, mint a Universal Robots korábbi termékei, az új e-Series használata is példátlan egyszerűséggel és kényelemmel jár. Az újratervezett vezérlőpanellel és a megújult programozó- és vezérlőszoftverrel a telepítés és programozás most minden eddiginél egyszerűbb lesz, az applikáció fajtájától függetlenül. A 17 biztonsági funkció – beleértve az állítható megállási időt és távolságot – tovább egyszerűsíti az automatizációt. Mindegyik funkció TÜV Nord tanúsítvánnyal rendelkezik, és megfelel az EN ISO 13849-1 és EN ISO 10218-1 (3-as kategória PLd) gépbiztonsági szabványoknak, így az ember és robot közti együttműködés szinte teljesen akadálymentessé válik.

 

 

Végfelhasználói előnyök

Az e-Series felhasználói egy olyan kobotrendszerre számíthatnak, amely gyors megtérüléssel jár, szinte minden feladatra alkalmas, és a termelékenység hosszú távú növekedését eredményezi.

 

„Az e-Series platform az együttműködő robotok piacvezetőjeként eltöltött sokéves tapasztalatunk eredménye.” – mondja Jürgen von Hollen, a Universal Robots elnöke. „Az e-Series-ben szereplő „e” a fő küldetésünket és átfogó termékfilozófiánkat szimbolizálja azzal, hogy új szintre emeljük az emberek lehetőségeit, és ezt az egyszerű használatmódot mindenki számára elérhetővé tesszük.”

 

„A komplex alkalmazásokkal illetve változatos vagy bizonytalan jövőbeli szükségletekkel rendelkező végfelhasználók nagyon jól fognak járni az e-Series platformjával és az egyedi Universal Robots+ ökoszisztémával, hiszen a vállalkozásuk a szükségleteik változásával párhuzamosan fog növekedni.” – folytatja Von Hollen. „Megadjuk a lehetőséget az innovatív felhasználóknak, hogy rendkívül gyorsan adjanak hozzá automatizációs technológiát a folyamataikhoz annak érdekében, hogy maximalizálják a versenyelőnyüket.”

 

„A globális kobotpiac a becslések szerint az elkövetkező években is az ipari automatizálás egyik mozgatórugója lesz. Az e-Series-szel várakozásaim szerint a Universal Robots tovább fogja erősíteni piacvezető pozícióját. Ez azonban csak akkor valósulhat meg, ha technológiailag mindig egy lépéssel előrébb járunk. Ezért hoztuk létre az e-Series-t is.” – mondta a Universal Robots elnöke. Az új fejlesztés szerves részét képezi a Universal Robots+ és a Universal Robots Academy online képzési program, amelyek az e-Series platformot hivatottak támogatni.

 

A Universal Robots azonnal megkezdi az e-Series árusítását, és a tervek szerint 2018. augusztus 1-től a kiszállítás is elindul.

 

A Universal Robots-t az Automatica kiállításon a B4 pavilon 303-as standjánál találják az érdeklődők.

 

A Universal Robots-ról:

A vállalatot 2005-ben két társával Esben Østergaard, a vállalat műszaki igazgatója – a 2018-as Engelberger Díj nyertese – alapította a dániai Odensében. A célja az volt, hogy a robottechnológia mindenki számára elérhetővé váljon, és hogy létrehozzanak egy olyan egyedi, ipari robotot, amely képes bármilyen ipari folyamat automatizálására és ésszerűsítésére, emellett megfizethető, rugalmas, könnyen használható és biztonságos. Mióta az első UR-robot 2008 decemberében megjelent a piacon, a vállalat jelentős növekedést mutatott a felhasználó-barát robotok területén, és immár világszerte értékesít. A Teradyne Inc. részét képző vállalat székhelye a dániai Odensében van, emellett pedig leányvállalatokkal és regionális irodákkal rendelkezik az USA-ban, Németországban, Franciaországban, Spanyolországban, Olaszországban, Csehországban, Törökországban, Kínában, Indiában, Szingapúrban, Japánban, Dél-Koreában, Tajvanban and Mexikóban.  2017-ben a Universal Robots bevétele 170 millió dollár volt. További információért látogasson el a vállalat weboldalára: http://www.universal-robots.com/ , illetve blog oldalára: blog.universal-robots.com.

640x40_feher
640x40_feher
Scroll To Top

[contact-form-7 id=”55816″ title=”ContactForm_WithTel”]

×