ingyenes webstatisztika
Home / Világgazdaság / A Huawei fogyasztói üzletága 42 százalékkal növelte bevételét tavaly
Legfrissebb hírek Magyarországról angol nyelvű portálokról: NewsPortal.hu

A Huawei fogyasztói üzletága 42 százalékkal növelte bevételét tavaly

A Huawei fogyasztói üzletága 2016-ban az előző évihez képest 42 százalékkal 178 milliárd jüanra (25,7 milliárd dollár) növelte bevételét – tájékoztatta hétfőn az MTI-t a kínai mobil távközlési berendezésgyártó konszern Sencsenben kiadott eredmény előrejelzéséről a Huawei Technologies Hungary Kft.

A mobil távközlési hálózati berendezések és készülékek fejlesztésével és gyártásával foglalkozó kínai konszern fogyasztói üzletága 2016-ban több mint 139 millió okostelefont értékesített, 29 százalékkal többet, mint 2015-ban. miközben a globális okostelefon piac az amerikai IDC piackutató cég adatai szerint mindössze 0,6 százalékkal bővült.
A GfK piackutató vállalat 2016 októberében publikált adatai szerint a Huawei részesedése 11,3 százalékra emelkedett a globális okostelefon piacon a 2015-ös 7,4 százalékról.
A kínai márka emellett áttörést is elért tavaly Európában a prémium kategóriában: a GfK adatai szerint a Huawei 33 országban több mint 15 százalékos, 18 országban pedig több mint 20 százalékos piaci részesedéssel bír, míg Észak-Kelet- és Nyugat-Európában piaci részesedése meghaladja a 15, illetve a 10 százalékot.
A Huawei a tabletek zsugorodó világpiacán is növelte eladásait tavaly: több mint 10 millió darabot értékesített, 90 százalékkal többet, mint 2015-ben.
A Huawei az innovációra és kutatás-fejlesztésre fordított hatalmas beruházásainak köszönheti kiemelkedő piaci sikereit: a vállalat 16 kutatólaboratóriumot hozott létre világszerte, többek között Kínában, Németországban, Svédországban, Oroszországban és Indiában is. Az MTI-nek hétfőn adott tájékoztatás szerint a Huawei valamennyi – fogyasztói, távközlési szolgáltatói és vállalati IKT-üzletágában együttesen az elmúlt tíz évben több mint 38 milliárd dollárt fordított kutatás-fejlesztésre.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top

[contact-form-7 id=”55816″ title=”ContactForm_WithTel”]

×