ingyenes webstatisztika
Home / _További hírek / A Continental csoport teljesítette a 2015-re kitűzött célt
Legfrissebb hírek Magyarországról angol nyelvű portálokról: NewsPortal.hu

A Continental csoport teljesítette a 2015-re kitűzött célt

A Continental vállalatcsoport sikeresen zárta a 2015-ös pénzügyi évet. A 39,2 milliárd euró volumenű értékesítéssel és a 11,7 százalékos korrigált EBIT árréssel a cégcsoport teljesítette az évre kitűzött céljait – áll a cég MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.

“2015-ben tovább folytattuk a nyereséges növekedést az egyébként kihívásokkal teli környezetben. Az európai és amerikai piac szélesedése kompenzálta a Kínában tapasztalt lassú növekedést, az oroszországi és brazíliai recessziót, illetve az iparágban tapasztalható üzleti visszaesést, főképp a nyersanyagok szektorában” – mondta Dr. Elmar Degenhart, a Continental Igazgatóságának elnöke múlt héten az előzetes eredményekről tartott sajtótájékoztatón, melyre a michigani Detroitban rendezett Észak-Amerikai Nemzetközi Autó Show keretében került sor.
“2016-ban a személyautók és a hat tonna összsúlyt meg nem haladó kishaszon-járművek globális gyártása 88 millióról várhatóan 89 millió darabra nő. Az értékesítés esetében pedig körülbelül 5 százalékos növekedésre számítunk, elérve ezzel a 41 milliárd eurót. Továbbra is célunk, hogy a korrigált EBIT árrést 10,5 százalék felett tartsuk” – tette hozzá Degenhart.
A Continental egyike a világ legnagyobb autóipari beszállítóinak. A Continental AG öt divíziójának (Interior, Chassis & Safety, Powertrain, ContiTech, Tyre) együttes forgalma 2015-ben megközelítette a 39,2 milliárd eurót. Jelenleg a cégcsoport több mint 208 000 alkalmazottat foglalkoztat 53 országban.
A Continental Magyarországon hat gyárral és egy gumiabroncs kereskedelmi központtal van jelen és a bérelt munkaerővel együtt mintegy hétezer munkavállalót foglalkoztat.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top

[contact-form-7 id=”55816″ title=”ContactForm_WithTel”]

×