ingyenes webstatisztika

A Budapest Airport felkészülten várta az első decemberi havazást

 A HungaroControltól beérkező időjárás előrejelzésnek megfelelően a repülőtéren teljes hóeltakarítási készültséget rendeltek el december 1. éjszakára, valamint december 2. nappalra. A hajnali óráktól a havazás ónos esőre váltott és a délelőtti órákig kitartott, bár a csapadék intenzitása a vártnál kisebb volt. A Budapest Airport havas szolgálata mindvégig repülőgépek fogadására és indítására alkalmas állapotban tartotta a repülőtér futópályáit és gurulóútjait, valamint gondoskodott a kiszolgáláshoz szükséges előterek takarításáról is.

 

A reggeli és délelőtti órákban a járatok kiszolgálása lelassult, a földi kiszolgálási feladatokban jelentős fennakadások tapasztalhatók. A Budapest Airport a továbbiakban is folyamatosan figyeli az időjárás előrejelzéseket, és saját felületein rendszeres tájékoztatást ad a várható indulási és érkezési időkről. A Budapest Airport arra kéri az utasokat, hogy kísérjék figyelemmel a repülőtér járatinformációs felületeit, szükség esetén pedig vegyék fel a kapcsolatot a légitársasággal.

A repülőtér szakemberei jelenleg is teljes kapacitással dolgoznak a betonburkolatok tisztán tartásán és a lefagyások megelőzésén annak érdekében, hogy a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren továbbra is a legnagyobb biztonságban tudjanak indulni és érkezni a járatok.

640x40_feher
Scroll To Top