ingyenes webstatisztika

A brit felügyelet engedélyével a BT-hez kerül az EE mobilszolgáltató

A brit távközlési felügyelet engedélyével megvalósulhat az EE mobilszolgáltató eladása a brit BT Group távközlési vállalatnak – tájékoztatta pénteken a Deutsche Telekom AG az MTI-t.

A brit távközlési piaci felügyelet, a British Competition and Markets Authority (CMA) nem emelt kifogást a német Deutsche Telekom AG és a francia Orange S.A. távközlési vállalatok brit leányvállalata, az EE eladásával szemben a BT Group Plc.-nek. A tranzakció így a három érintett fél szándékai szerint 2016 január végén lezárulhat.
Az EE a brit lakosság 93 százalékát fedi le G4 szolgáltatással és 31 millió ügyfelet szolgál ki mobil, vezetékes és egyéb nagykereskedelmi termékcsomagjaival. A BT Group a vezetékes piacon vezető szolgáltató, a szélessávú internet piacon pedig 32 százalékos részesedéssel rendelkezik.
A BT Group szélessávú optikai hálózatának és az EE wifi szolgáltatásainak egyesítése jelentős szinergikus előnyöket kínál a brit felhasználóknak – írja a közlemény.
Az EE vállalatban lévő 50 százalékos pakettjéért cserébe a Deutsche Telekom 12 százalékos tulajdonrészre tesz szert a BT Groupban és egy taggal képviselteti magát a felügyelő bizottságban.
Az EE átvételi tervének 2015 februári bejelentése óta a BT részvénye 10 százalékkal erősödött.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top