ingyenes webstatisztika

A bankok már fogadják az ingyenes készpénzfelvételi nyilatkozatokat

A februártól havi kétszeri ingyenes készpénzfelvételt igénylő ügyfelek fogadása, nyilatkozataik felvétele megkezdődött és rendezett keretek között folyik az MTI által kedden megkérdezett bankoknál.

A havi kétszeri – legfeljebb 150 ezer forint – ingyenes készpénzfelvételi lehetőséget igénylőknek december elsejétől van módjuk arra, hogy nyilatkozzanak a bankoknál. Az ügyfelek legkorábban februárban élhetnek majd az ingyenes szolgáltatással.
Az MKB sajtóosztályán az MTI érdeklődésére kedden elmondták: bár az ingyenes készpénzfelvétel feltételeiről érdeklődők közül már az első másfél napon is többen megfordultak a bankfiókokban, a kedvezmény igénybevételéhez szükséges nyilatkozatot egyelőre háttérbe szorítja az adventi időszak: az ünnepi készülődés szezonalitása ugyanis már javában érezhető, elsődlegesen a fedezetlen hitelek iránti kereslet élénkülésével.
Az OTP Bank ügyfelei között is vannak már olyanok, akik érdeklődtek a díjmentes készpénzfelvételi lehetőség iránt. A fiókokhoz emiatt forduló ügyfelek kiszolgálása nem okoz fennakadást a szokásos ügymenetben – közölte a hitelintézet.
Az OTP Bank fiókjaiban egyébként külön ügyintézőket állítottak munkába erre a feladatra – derül ki a bank honlapján közzétett tájékoztatásból, amely szerint a nyilatkozattal kapcsolatos ügyintézésre külön sorszámot kapnak az ügyfelek. A nyilatkozatot nemcsak a bankfiókokban, hanem az OTPdirekt internetbanki felületén is meg lehet tenni.
A bank azt javasolja ügyfeleinek, hogy a bankfiókba hozzák magukkal azt a bankkártyájukat, amelyikkel szeretnék igénybe venni a havi két díjmentes készpénzfelvételt, és szükség lehet személyi azonosságot igazoló fényképes okmányra is. Az OTP felhívta a figyelmet arra, hogy első alkalommal 2013. december 1. és 2014. január 20. között van lehetőség nyilatkozatot tenni, illetve ezt követően, minden hónap 20-ig lehet nyilatkozatot adni a banknál, amely alapján a következő naptári hónapban már jogosult lesz az ügyfél a díjmentes készpénzfelvételre.
Az UniCredit arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a bank call centere és fiókjai is nagy érdeklődésről számoltak be, és már fogadják a konkrét jelentkezéseket.(MTI)

640x40_feher
Scroll To Top