ingyenes webstatisztika
Home / Belföld / Gazdaság / A bajor startup bölcső: íme egy magyar sikertörténet

A bajor startup bölcső: íme egy magyar sikertörténet

Bajorország és a startup: közel van, nagy felvevőpiac, támogató közeg, nyitottság. Ennél többet nem is igazán kívánhat egy magyar startupper, aki külföldi nyitáson gondolkozik. Takács József, a KKTJ Bausystem vezetője megízlelte a sikert, személyes tapasztalatairól mesélt nekünk.

Bajorország kifejezetten támogató a startupokkal kapcsolatban, ezt tapasztalta meg Takács József is, a KKTJ Bausystem GmbH vezetője is. Németország egy nagy előnye, hogy nagyon tőkeerős cégek vannak, illetve kutatás-fejlesztésre kifejezetten ki van éhezve a német gazdaság, elkötelezettek az újítások mellett, mondta el Takács József.

A felvevőpiac sokkal nagyobb, így a verseny is kiélezettebb, de a tapasztalatok azt mutatják, hogy egy jó termék vagy szolgáltatás megtalálja a maga helyét. Illetve ugródeszkának is kitűnő: a KKTJ Bausysteme elindítását követően egy évvel egy amerikai cég meg is kereste őket egy együttműködési ajánlattal.

     
Nem elhanyagolható tényező a földrajzi elhelyezkedés sem, hiszen nem minden esetben megoldható a repülőgépes közlekedés, például bizonyos termékek szállítása kapcsán. Ilyenkor nagy előny, hogy kb. 650 km-re kell csak megoldani az utaztatást.


Forrás: GazdaságTV.hu

640x40_feher
640x40_feher
Scroll To Top

[contact-form-7 id=”55816″ title=”ContactForm_WithTel”]

×