ingyenes webstatisztika

5 tipp a biztonságos karácsonyi vásárláshoz a Visától

A Visa az Ön bankjával együtt azon dolgozik, hogy fizetéseit biztonságban tartsa – többszintű biztonsági intézkedésekkel a csalások megakadályozásáért, az adatok védelmével és azzal, hogy segítünk visszaszerezni a pénzét, ha valaki az Ön engedélye nélkül használta a kártyáját. Ennek ellenére van néhány dolog, amit Ön is megtehet, hogy idén is biztonságosan vásároljon karácsonykor:

 

  1. Fizessen biztonságosan az üzletekben – kérjük, vigyázzon a kártyára, és óvja a PIN-kódját. Például egy étteremben történő fizetéskor kérje meg a pincért, hogy hozza a fizetési terminált az asztalához, és ne vigye magával a kártyáját a kasszához. PIN-kóddal történő fizetéskor tartsa a kezét a terminál felett, hogy eltakarja a számot a kíváncsi szemek elől. Ne feledje, hogy ha szokatlan fizetéseket észlel, és úgy gondolja, hogy valaki az engedélye nélkül használta a kártyáját, felhívhatja a bankját, letilthatja a kártyát, és a bank segíthet Önnek a visszatérítésben is.

 

  1. Fizessen biztonságosan az interneten – online fizetésnél ellenőrizze az URL-t, és bizonyosodjon meg róla, hogy az adott oldal címe „https: //” bevezetéssel kezdődik. A végén lévő “s” jelzi a biztonságos kapcsolatot. Előfordulhat, hogy fizetéskor egyedi kódot (a mobiltelefonra vagy e-mailre küldve), vagy ujjlenyomatot kell megadnia, esetleg hangfelismerést kell alkalmaznia. Ez azért van, hogy egy-egy szokatlan vásárlás esetén a bankja meg tudjon bizonyosodni róla, hogy valóban Ön használja a kártyáját.

 

  1. Fizessen biztonságosan alkalmazáson belül – váltson ujjlenyomat leolvasásra vagy arcfelismerésre a fiókokba való bejelentkezéshez és / vagy a fizetésekhez, ha van erre lehetősége. Véleményünk szerint ezek a módszerek biztonságosabbak és sokkal könnyebben megadhatók, mint a jelszavak.

 

  1. Óvakodjon az adathalász csalásoktól – vigyázzon a kéretlen és gyanús e-mailekkel és telefonhívásokkal. Megpróbálhatják ellopni a személyes adatait, például a számlaszámát, a felhasználónevét vagy a jelszavát. Ha nem biztos a dolgában, ne kattintson linkekre, és ne töltsön le fájlokat.

 

  1. Rendszer- és alkalmazásfrissítés – a számítógépen, táblagépen vagy telefonon történő vásárlás előtt telepítse a legújabb elérhető szoftvereket. A technológiai társaságok keményen dolgoznak azért, hogy megőrizzék az Ön biztonságát – a szoftverfrissítések kijavítják a sebezhetőségeket, így jobban védik az esetleges támadásoktól.

 

Ne feledje, ha Visa kártyával fizet, akkor is segítséget kap a pénze visszaszerzésében, ha a megrendelt termék végül nem érkezik meg, vagy nem az, amit várt. További információkért forduljon bankjához.

 

 

 

A Visa Inc-ről

A Visa a világ vezető digitális fizetési vállalata. Küldetésünk, hogy megoldásainkkal összekössük világot a legfejlettebb, legmegbízhatóbb és legbiztonságosabb fizetési hálózaton keresztül ezzel is elősegítve az emberek, vállalatok, gazdaságok gyarapodását. Fejlett globális adatfeldolgozó hálózatunk, a VisaNet biztonságos és megbízható fizetési lehetőséget biztosít világszerte, amely több mint 65 000 tranzakciót képes kezelni másodpercenként. A vállalat innovációra való folyamatos törekvése katalizátorként hat a digitális kereskedelem gyors növekedésére eszköztől függetlenül, fő hajtóereje a mindenki számára mindenhol elérhető készpénz nélküli jövőről szőtt álmoknak. Ahogy a világ az analóg megoldásokról a digitálisakra vált, a Visa a megoldásai, a munkatársai, a hálózata és az elérhetősége által átformálja a kereskedelem jövőjét. További információért látogasson el az About Visa és visa.com/blog oldalakra, valamint kövessen bennünket a @VisaNewsEurope Twitter oldalon.

640x40_feher 640x40_feher
Scroll To Top